BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB misyon ve araçlarını gözden geçirecek----

ECB misyon ve araçlarını gözden geçirecek

ECB misyon ve araçlarını gözden geçirecek
23 Ocak 2020 - 08:23 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası, misyonunu ve araçlarını yeniden belirleyecek gözden geçirme başlatacak. ECB bugün yapacağı toplantının kararlarını TSİ 15.45'te açıklayacak. ECB Başkanı Lagarde basın toplantısı da düzenleyecek

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Cnristine Lagarde bugün yapılacak ECB Yönetim Konseyi toplantısında Banka'nın ana hedefini ve buna ulaşılmasını sağlayacak araçların yeniden belirlenmesini amaçlayan geniş kapsamlı bir gözden geçirme başlatmaya hazırlanıyor.

ECB, Mario Draghi döneminde uygulanan agresif teşvik tedbirlerine rağmen enflasyonu yüzde 2 hedefine yükseltmeyi başaramadı. 

Lagarde'nin bugünkü Yönetim Konseyi toplantısı sonrasında ECB'nin 2003 yılından bu yana yapacağı ilk stratejik gözden geçirmenin başladığını ve gözden geçirmenin kapsamını duyurması bekleniyor.
Yönetim Konseyi'nin bugün yapacağı toplantıda politika değişikliği beklenmiyor ancak tahvil alımının devam ettirilmesi ve fiyat artışları hedeflenen seviyeye dönene kadar faizlerin düşük tutulacağı, gerektiğinde düşürüleceği taahhütünün tekrarlanması bekleniyor.

ECB Yönetim Konseyi toplantısında alınan kararlar Türkiye saati ile 15.45'te duyurulacak ve Lagarde saat 16.30'da basın toplantısı yapacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)