BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB, küresel merkez bankalarına katılmaya hazırlanıyor----

ECB, küresel merkez bankalarına katılmaya hazırlanıyor

ECB, küresel merkez bankalarına katılmaya hazırlanıyor
06 Haziran 2022 - 20:32 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası'nın ilk faiz artışından yaklaşık 3 ay sonra ECB'nin de bu hafta sıkılaşma konusunda diğer büyük merkez bankalarına katılması bekleniyor

Avrupa Merkez Bankası da rekor yüksek seviyede seyreden enflasyon nedeniyle sıkılaşma döngüsüne yaklaşıyor. Bankanın 9 Haziran'da gerçekleştireceği toplantısında net varlık alımlarının sona erdiğini duyurması ve Temmuz ayında faiz artırımı sinyali vermesi bekleniyor.

ECB, Ukrayna'daki savaşın etkilerini değerlendirmek amacıyla teşvikleri sonlandırma konusunda tereddüt etmişti. Birçok büyük Merkez Bankası ise AMB'nin aksine yüksek enflasyonla mücadele etmek için faiz artışlarına başladı, sıkılaşmaya daha agresif artışlarla devam etti.

Fed Faiz artış miktarını 25 baz puandan 50 baz puana yükseltti. Yine bu hafta Avustralya ve Hindistan Merkez Bankalarının da sıkılaşma miktarını artırması bekleniyor.

Euro Bölgesi'nde enflasyon yüzde 8.1 ile rekor kırarken ECB yetkilileri arasında sıkılaşmaya başlanması konusunda bir uzlaşı var. Yönetim Konseyi'nde şu anki müzakere konusu 25 baz puanlık faiz artışının yeterli olup olmayacağı yönünde.

Bloomberg Economics konu hakkında "Yönetim Konseyi daha ufak miktarlı artıştan yana, piyasa katılımcıları bu haftaki toplantıda verilecek mesajları yakından takip edecek" değerlendirmesini yaptı.

BofA: ABD borsalarında ayı piyasası rallisi

 

Dolar yeni haftada 16,50 TL'nin üzerinde seyrediyor

 

UniCredit, Rusya'daki yatırımlarını devrediyor: 'Listede Türkiye de var'

 

Morgan Stanley: Küresel finansta paradigma değişimi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)