BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB kripto paralara veto yetkisi istiyor----

ECB kripto paralara veto yetkisi istiyor

ECB kripto paralara veto yetkisi istiyor
23 Şubat 2021 - 17:29 www.finansgundem.com

Son günlerde sert fiyat hareketleriyle küresel piyasaların gündeminde olan kripto paralara karşı merkez bankaları adım atmaya hazırlanıyor.

Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Birliği milletvekillerine yaptığı açıklamada, Facebook’un Euro Bölgesi’ndeki Diem gibi stabilcoinlerin piyasaya sürülmesini veto etme yetkisi ve bunların denetiminde daha büyük bir rol istediğini söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankacıları, kripto para birimlerinin, özellikle de değerlerini bir veya daha fazla resmi para biriminden alan istikrarlı paraların yükselişinden endişe duyuyor. Bunun ödemeler, bankacılık ve nihayetinde para arzı üzerindeki kontrolü bozabileceğinden korkuyorlar. AB, Eylül ayında, stres testleri, sermaye ve likidite gereksinimleri de dahil olmak üzere kripto varlıklar için kapsamlı kurallar oluşturmak için planlar yaptı ve Facebook'un bölgede planladığı stabilcoinini başlatmadan önce bunlara uyması gerektiğini söyledi.

AB kurallarına ilişkin açıkladığı yasal görüşünde, ECB, enflasyon üzerindeki kontrolünü veya ödemelerin güvenliğini tehlikeye atmadan Euro Bölgesi’nde bir stabilcoinin piyasaya sürülmesine izin verilip verilmeyeceği konusunda son sözün kendisinde olması gerektiğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası’nın kârı düştü

 

Avrupa Merkez Bankası bekleneni yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)