BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB kararının dolara etkisi ne olacak?----

ECB kararının dolara etkisi ne olacak?

ECB kararının dolara etkisi ne olacak?
07 Şubat 2014 - 08:58 www.finansgundem.com

Vatan yazarı Ali Ağaoğlu, Avrupa Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararının dövizi nasıl etkileyeceğini kaleme aldı

Dün Avrupa Merkez Bankası beklendiği gibi faizlerde herhalde bir değişiklik yapmadı. Bunun üzerine Vatan yazarı Ali Ağaoğlu bu faiz kararının dolara nasıl etki yapacağını kaleme aldı.

İşte Ağaolu'nun o yazısı;

Dün ECB, faiz oranlarında “beklendiği üzere” herhangi bir değişikliğe gitmedi. ABD dış ticaret verilerinin de beklentilerden daha fazla “açık” vermesi euronun, dolar karşısında yükselmesine yardımcı oldu 1.3520 seviyesindeki eski destek/yeni direnç seviyesi yukarı kırıldı ve parite 1.3610’lara kadar çıktı.

ECB kararı öncesinde gevşemeye başlayan gelişen ülke piyasaları, bu karar sonrasında biraz daha rahatladılar. Para birimleri değer kazandı, borsaları yükseldi! Bizim “kuru” bono piyasamızda fazla bir yankı bulmasa da BIST tarafı yüzde 3.37 yükselişle günü kapatırken, dolar/TL kurları 2.2050 seviyelerine kadar geriledi!

Geçtiğimiz hafta büyük stres yaşayan gelişen ülke piyasalarının bu hafta biraz “dinleneceklerini”, sakinleşeceklerini bekliyordum. Ancak bu denli hızlı bir hareket olmasını da beklemiyordum doğrusu!

Dolar/TL kurlarında sırada 2.1920-60 seviyesi var! Bu seviyenin bugün kapanış bazında altına inilmesini beklemiyorum.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)