BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB için faiz artırım baskısı artıyor----

ECB için faiz artırım baskısı artıyor

ECB için faiz artırım baskısı artıyor
06 Mayıs 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Fed'in faiz kararı, Euro Bölgesi'ndeki yüksek enflasyon gibi nedenler Avrupa Merkez Bankası için faiz artırım beklentilerini yükseltiyor.

Yüksek enflasyon Euro Bölgesi için bir problem oluştururken, Avrupa Merkez Bankası (ECB)'nın ne zaman faiz artırımına gideceği belirsizliğini koruyor.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, ECB'nin ne zaman faiz artıracağına yönelik bir soruya, "Bu bizim planlamakta olduğumuz şey ve bunu tartışacağız, muhtemelen Haziran toplantımızda" cevabını verdi. 

Holzmann, ABD'nin ekonomik konjonktürde Euro Bölgesi'nin 6 ay kadar önünde olduğunu, ABD ekonomisinin Euro Bölgesi ekonomisinden biraz daha fazla aşırı ısındığında belirterek, "ABD'nin frene basma ihtiyacı Euro Bölgesi'nden daha büyük" diye konuştu.

"Fed'i takip etmeli"

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşu Ifo'nun başkanı Clemens Fuest da, Euro Bölgesi'ndeki yüksek enflasyon dikkate alındığında ECB'nin Fed'e paralel olarak faizleri hızla yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Augsburger Allgemeine gazetesine açıklama yapan Fuest, "ABD'de Faiz artırımları doların euro karşısında değerlenmesine yol açtı ve bu durum Avrupa'da enflasyonist baskıları artırıyor. Bu açıdan, ECB'nin Fed'i takip etmesi yönünde bir baskı ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Fuest, enerji fiyatlarının ekonomik etkisinin ABD'de Avrupa'dan daha yüksek olduğunu, ancak bu durumun ECB'nin harekete geçmesi ihtiyacını değiştirmediğini de vurguladı.

İngiltere MB, faiz artırımları konusunda uyardı

 

Küçük yatırımcıya FED sonrası 4 altın tavsiye

 

Fed, faiz kararını açıkladı: 50 baz puanlık artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)