BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB, haziran ve temmuzda faizleri artıracak----

ECB, haziran ve temmuzda faizleri artıracak

ECB, haziran ve temmuzda faizleri artıracak
09 Haziran 2023 - 08:00 www.finansgundem.com

Ekonomistlere göre ECB, enflasyon yapışkan kalmaya devam ettiği için15 haziran ve temmuzda tekrar temel faiz oranlarını 25 baz puan artıracak.


Reuters tarafından yapılan bir ankete katılan ekonomistlerin büyük bir çoğunluğuna göre, Avrupa Merkez Bankası (ECB), enflasyon yapışkan kalmaya devam ettiği için yılın geri kalanında ara vermeden önce, 15 Haziran'da ve Temmuz'da tekrar temel faiz oranlarını 25 baz puan artıracak.

Son bir yıldaki toplam 375 baz puanlık artışın ardından, 20 üyeli blokta ekonomik faaliyet yavaşladı ve Avrupa'nın en büyük ekonomik lokomotifi olan Almanya ve avro bölgesinin tamamı kış mevsiminde resesyonuna girdi.

Ankete göre, yine de her iki ekonominin de bu çeyrekte toparlanması ve euro bölgesinin yılın geri kalanında her çeyrekte %0.2 büyümesi bekleniyor. Fiyat baskıları ve enflasyon beklentileri yumuşadı, ancak Avrupa Merkez Bankası'nı rekor düzeydeki en agresif sıkılaştırma döngüsüne devam etmekten caydıracak kadar değil.

Reuters anketine katılan 59 ekonomistin tamamına göre, merkez bankasının 15 Haziran'da mevduat faizini tekrar çeyrek puan artırarak %3.50'ye çıkaracağı tahmin ediliyor.

ECB, 75 ve 50 baz puanlık bir hamlenin ardından Mayıs ayındaki toplantısında faiz oranı artış hızını 25 baz puana indirmişti.

Ekonomistlerin yaklaşık dörtte üçü (59 ekonomistin 43'ü), Temmuz ayında 25 baz puanlık bir Faiz artışı daha öngörüyor. Bu, piyasa beklentileri doğrultusunda ECB'nin nihai faizini %3.75'e taşıyacak.

ING'nin global makro politika başkanı Carsten Brzeski, "25 baz puanlık bir faiz artışı, önümüzdeki hafta yapılacak toplantı için tamamlanmış bir anlaşma gibi görünüyor" dedi.

ECB üyesi Knot: Daha fazla faiz artışı gerektirebilir

 

ECB Başkanı Lagarde: Yüksek enflasyon insanları zorluyor

 

ECB üyeleri 25 baz puanlık faiz artışında anlaştılar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)