BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB faizi 100 baz puan artıracak mı?----

ECB faizi 100 baz puan artıracak mı?

ECB faizi 100 baz puan artıracak mı?
28 Eylül 2022 - 13:32 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Robert Holzmann 100 baz puanlık faiz artışının şu an için çok fazla olduğunu, gelecek ay 75 baz puanla devam etmeyi tercih edeceğini söyledi.

Euro Bölgesi'nde rekor seviyelere çıkan enflasyon ve küresel piyasalardaki resesyon endişeleriyle, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) önümüzdeki döneme ilişkin adımları yakından takip ediliyor.

Brüksel'de konuşan Holzmann 100 baz puanlık faiz artışının çok fazla olduğunu ve ekimde 75 baz puanlık artışı tercih edeceğini söyledi. Holzmann daha sonra Bloomberg'e verdiği mülakatta "Ekimde minimum 50 baz puan artış olmalı. 100 baz puan olur mu? Olabilir ancak bu kadar hızlı artışa gerek olduğunu düşünmüyorum. En iyi tercih 75 baz puan olur" yorumunu yaptı.

Holzmann enflasyonu dizginlemek için faizleri büyümeye zarar verecek seviyelere yükseltmeye hazır olduklarını belirtti. Holzmann enflasyonda yükselişin bir süre daha devam edebileceğini dile getirdi. Analistler bu hafta açıklanacak Eylül ayı enflasyonunun yüzde 10'a yaklaşarak yeni rekor kırmasını bekliyor.

Holzmann enerji fiyatlarındaki sıçrama nedeniyle hanehalkına yapılan yardımların AMB'nin enflasyonu yüzde 2'lik hedefe döndürme çabalarıyla karışmaması gerektiği uyarısı yaptı, hükümetlerin toplumun en zayıf kesimine desteklemeye odaklanması gerektiğini belirtti.

Rehn ve Kazimir: ECB, faiz artırmaya devam etmeli

 

Lagarde: Hedefimiz resesyona yol açmamak

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon zirve yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)