BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB faiz oranlarının bankalara oluşturduğu riski değerlendirdi----

ECB faiz oranlarının bankalara oluşturduğu riski değerlendirdi

ECB faiz oranlarının bankalara oluşturduğu riski değerlendirdi
04 Nisan 2019 - 16:10 www.finansgundem.com

ECB politika yapıcıları Mart toplantısında son derece düşük faiz oranlarının bankalara oluşturduğu riski ele aldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcıları Mart ayında yaptıkları toplantıda son derece düşük faiz oranlarının bankalara oluşturduğu riski ele aldılar ve herhangi bir faiz artışını gelecek yıla ertelemeye karar verdiler.

ECB geçen ay yaptığı para politikası toplantısında yavaşlayan ekonomiyi canlandırmak için Faiz artırım tarihini 2020'ye kadar ertelemiş ve ekonomiye ucuz kredi vermeleri için bankalara yeni uzun vadeli kaynak sağlamıştı.

ECB toplantı tutanaklarında, "Zaman içinde son derece düşük faizlerin etkilerinin bankaların faiz marjlarını ve kârlılığını baskılayabileceği, uzun vadede bankaların aracılık ve finansal istikrarını olumsuz yönde etkileyebileceğine dair endişeler dile getirildi" denildi.

ECB bankalara yeni kaynak planının ayrıntılarını düzenlemeye devam ederken bile, ECB Başkanı Mario Draghi faiz artışının daha da ertelenebileceğini ve negatif faizlerin bankalara yönelik olumsuz etkilerinin azaltılmasına yardımcı olabileceğini söyleyerek, daha fazla teşvik ihtimalini gündeme getirmişti.

ECB, "Büyümedeki zayıflığın beklenenden daha uzun sürdüğü görüldü. Projeksiyonlar, enflasyonun ECB'nin fiyat istikrarı hedefine daha yavaş bir şekilde yaklaştığına işaret etti" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)