BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB: Enflasyon için riskler yukarı yönlü----

ECB: Enflasyon için riskler yukarı yönlü

ECB: Enflasyon için riskler yukarı yönlü
23 Kasım 2021 - 11:33 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, Euro Bölgesi'nde enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine doğru düşeceğini öngörmeye devam ettiklerini, ancak enflasyon için risklerin yukarı yönlü olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel yaptığı açıklamada. enflasyona yönelik öngörülerde artan belirsizliğin hesaba katılması gerektiğini vurgularken, belirsiz ekonomik ortamda ECB üyelerinin 16 Aralık'ta yapılacak toplantıda manevra için hareket alanını devam ettirmeleri gerektiğini ifade etti.

"Çok yüksek belirsizlik döneminde, seçenekliliğin devam ettirilmesi olağanüstü önemli" ifadelerine kullanan Schnabel, "Çok uzun bir süre için önceden taahhütte bulunulmamalı. Bu bir hata olur" diye konuştu.

Konuşmasında PEPP çerçevesinde net varlık alımlarının Mart ayında sona erdirilmesi kararında bir değişiklik olmadığını vurgulayan Schnabel, "Ancak esnekliğin kritik rolünün bilincinde olmalıyız. PEPP çerçevesinde net varlık alımları sıfıra inse de PEPP hemen ortadan kaybolmayacak. Varlık alımları olacak, ancak PEPP kadar çok olmayacak" dedi.

Jens Weidmann'ın ardından Bundesbank Başkanı olacağı spekülasyonlarının sorulduğu Schnabel, bu spekuülasyonları beslemek istemediğini, ECB kararlarına odaklandığını ifade etti.

Powell'ın önceliği yüksek enflasyon ve istihdam

 

Uluslararası Finans Enstitüsü'nden 'enflasyon' uyarısı

 

Küresel borsalarda enflasyon tehdidi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)