BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB: Enflasyon görünümünde iyileşme yok----

ECB: Enflasyon görünümünde iyileşme yok

ECB: Enflasyon görünümünde iyileşme yok
18 Ağustos 2022 - 08:43 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, Euro Bölgesi enflasyon görünümünde temmuz ayındaki faiz artırımı sonrasında istenen iyileşmenin olmadığını söyledi.

Euro Bölgesi'nde enflasyonun yüzde 8,9 ile rekor seviyeye ulaşması, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 11 yıl aradan sonra faizi artırmasına yol açtı.

Enflasyonla mücadele kapsamında ECB, ana refinansman oranını yüzde 0,50; marjinal borç verme imkanını yüzde 0,75 ve mevduat faizini de yüzde 0 seviyesine çıkardı.

Bugün açıklanacak olan öncü enflasyon verileri öncesi konuşan ECB Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, istenen iyileşmenin olmadığını söyledi.

Schnabel bu açıklaması ile eylül ayında yapılacak ECB Yönetim Konseyi toplantısında daha büyük bir faiz artırımı taraftarı olduğunun sinyalini verdi.

"Enflasyon görünümünün temelde değiştiğini düşünmüyorum"

ECB'nin piyasa operasyonlarından sorumlu ismi olan Schnabel yaptığı açıklamada, temmuz ayı faiz artırımının enflasyon görünümünü değiştirmek için yeterli olmadığını belirtirken, Euro Bölgesi'nin resesyona girmesinin de fiyat baskılarını yatıştırmak için tek başına yeterli olmayacağını vurguladı.

Schnabel, "Temmuz ayında Faiz oranlarını 50 baz puan artırmaya karar verdik çünkü enflasyon görünümü konusunda endişelerimiz vardı. Temmuz ayındaki bu endişeler faiz artırımına rağmen ortadan kalkmadı, enflasyon görünümünün temelde değiştiğini düşünmüyorum" diye konuştu.

"Kısa vadede enflasyon daha da artacak"

Euro Bölgesi'nde enflasyonun daha yukarı gidip gitmeyeceği soruları da yanıt veren Schnabel, "Bu olasılığı dışlamıyorum, kısa vadede enflasyon daha da artacak. Enflasyonist baskıların bir süre daha bizimle olmaları büyük olasılık, çabuk şekilde ortadan kalkmayacaklar. Enflasyonun yüzde 2'ye geri dönmesi biraz zaman alacak" dedi.

Schnabel konuşmasında Euro Bölgesi'nde resesyon olasılığı dışlamadığını da belirti ve büyümenin yavaşlamakta olduğu ortamda teknik bir resesyon yaşanması riskinin arttığını vurguladı.

ECB faiz artırımını bu yıl sonlandırabilir

 

İngiltere'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Küresel enflasyon geçici mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)