BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB: Eğer faizler değişecekse, bu aksi yöne olmalı----

ECB: Eğer faizler değişecekse, bu aksi yöne olmalı

ECB: Eğer faizler değişecekse, bu aksi yöne olmalı
02 Eylül 2019 - 16:06 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası`nın en yeni üyesi olan Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, faizlerde bir değişiklik olması durumunda, bunun "aksi yönde" olması gerektiğini vurguladı.

ORF televizyonuna konuşan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) en yeni üyesi olan Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, Euro Bölgesi ekonomisine daha fazla teşvik sağlanması konusunda kuşkuları olduğunu söyledi ve "Para arzının daha fazla büyütülmesi, mevduat faizinin düşürülmesi konularında kuşkularım var" dedi.

Holzmann, bu kuşkusunun faiz oranlarının cari seviyesinin taban olduğuna inandığı anlamına mı geldiği yönündeki bir soruya, "Eğer faizler değişecek ise, bu aksi yöne doğru olmalı" yanıtını verdi.

Holzmann, Euro Bölgesi için parasal teşvikleri artırmanın faydadan daha fazla risk taşıdığına inandığını belirterek şahin bir duruş ortaya koydu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)