BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB: Düşük faizler finans sektöründe risklere neden olabilir----

ECB: Düşük faizler finans sektöründe risklere neden olabilir

ECB: Düşük faizler finans sektöründe risklere neden olabilir
21 Kasım 2019 - 15:41 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, düşük faiz oranlarının Euro Bölgesi bankalarına zarar verebileceği ve finans sektöründe riskler ortaya çıkarabileceği uyarısında bulundular

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, Ekim ayı politika toplantısında yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için yeni faiz indirimlerine kapıyı açık tutsalar da, düşük faiz oranlarının Euro Bölgesi bankalarına zarar  verebileceği ve finans sektöründe riskler ortaya çıkarabileceği uyarısında  bulundular.

23-24 Ekim tarihlerinde yapılan ECB Yönetim Konseyi toplantısının  bugün yayınlanan tutanakları, Komite üyelerinin Euro Bölgesi'ndeki  ısrarcı şekilde zayıf büyüme konusunda uyarıda bulunduklarını ortaya  koydu. Üyeler, zayıf makroekonomik görünüm dikkate alındığında  çekirdek enflasyonda bir artışın hemen gerçekleşmeye bileceğine işaret  ettiler.

Mario Draghi başkanlığında gerçekleşen bu son toplantıda ECB Yönetim Konseyi üyeleri, gelen son ekonomik verilerin zayıflığın Eylül'de öngörülenden daha uzun sürüp sürmeyeceği konusundaki soruları  da ortaya koydular. Tutanaklarda, "Yönetim Konseyi üyeleri, enflasyon  görünümünü ve ECB tedbirlerinin etkisini değerlendirmek için daha fazla bilgi ve zamana ihtiyaç olduğu konusunda geniş bir görüşbirliğine  vardılar" ifadeleri yer aldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)