BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB deflasyona karşı tetikte----

ECB deflasyona karşı tetikte

ECB deflasyona karşı tetikte
28 Şubat 2014 - 06:16 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Draghi Euro bölgesindeki yüzde 0.8'lik enflasyonun deflasyon anlamına gelmediğini ancak ECB'nin tetikte olduğunu söyledi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, "Euro Bölgesi'nde deflasyon yaşanmıyor. Ancak, ECB fiyat istikrarı için aşağı yönlü potansiyel risklere karşı tetikte ve gerekirse harekete geçecek" dedi.

Draghi, Almanya Merkez Bankası'nın (Bundesbank) Frankfurt'ta düzenlediği "Finansal İstikrar ve Merkez Bankalarının Rolü" adlı sempozyuma katıldı. Düzenlenen akşam yemeğinde konuşan Draghi, Euro Bölgesi'nde deflasyon yaşanmadığını, ancak ECB’nin fiyat istikrarı için aşağı yönlü potansiyel risklere karşı tetikte olduğunu ve  gerektiğinde harekete geçeceğini söyledi. 

En son mart 2012'de Bundesbank tarafından düzenlenen bir etkinlikteki konuşmasında Avro Bölgesi'nin bir kavşakta olduğunu söylediğini hatırlatan Draghi, "Bunun bir yönü ekonominin kazanımlarını, finansal ve parasal entegrasyonu tehdit eden çeşitli kırılganlıklara bakıyordu. Diğer yönü ise ekonomik istikrar ve büyümenin önündeki engelleri kaldıran iddialı reformlar ve kademeli iyileşmeye işaret ediyordu. Ancak, Euro Bölgesi ikinci yolu seçti ve bugün, bu kararın meyvelerini topladığının ilk işaretlerini görüyoruz" diye konuştu.

Aynı zamanda zorlukların devam ettiğini ve sürdürülebilir toparlanmanın kanıtı olarak reform çabalarının devam etmesi gerektiğini aktaran Draghi, "Euro Bölgesi reform gündeminin iki önemli ayağı var. Birincisi, mali sürdürülebilirliği ve ekonomik rekabeti ülke düzeyinde yeniden sağlamak. Diğeri ise bölge mimarisindeki yapısal eksiklikleri düzeltmek" ifadelerini kullandı.

Her iki bakımdan da, Euro Bölgesi'nin önemli ilerleme kaydettiğini aktaran Draghi ayrıca, Avro Bölgesi'nin sahip olduğu ortalama yüzde 0,8'lik enflasyon oranıyla, deflasyonda olduğu anlamına gelmediğini sözlerine ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)