BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB Başkanı Fransa'dan olabilir----

ECB Başkanı Fransa'dan olabilir

ECB Başkanı Fransa'dan olabilir
13 Şubat 2019 - 11:26 www.finansgundem.com

Draghi'den sonraki ECB Başkanı Fransa'dan olabilir

Avrupalı yetkililere göre, 8 yıllık görev süresi Ekim ayında dolacak olan Mario Draghi'nin ardından ECB Başkanı olarak bir Fransız seçilebilir.

CNBC'nin haberine göre, Fransız hükümeti ECB'deki en üst görevi bir Fransız'ın gelmesi için bastırıyor, ancak bu konuda Mayıs ayında yapılacark Avrupa Parlamentosu seçimlerinden çıkacak sonuçlar belirleyici olacak.

Konunun hassasiyeti nedeniyle isimylerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer, Fransa'nın ECB başkanlığı için birden çok adayının olduğunu,Almanya'nın da ECB başkanlığı yerine AB Komisyonu başkanlığını istediğini belirtiyorlar.

Fransa'nın ECB başkanlığı için adayları hali hazırda ECB Yönetim Kurulu üyesi olan Benoit Coeure ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau. ECB başkanlığı için isimleri geçen diğer adaylar Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, Litvanya MB Başkanı Vitas Vasiliauskas, Finlandiya MB eski Başkanı Errki Liikanen.Draghi'den sonra Avrupa Merkez Bankası'nın başına gelecek ismini AB liderleri belirleyecekler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)