BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB, bankaların sorunlu kredi risklerine odaklanacak----

ECB, bankaların sorunlu kredi risklerine odaklanacak

ECB, bankaların sorunlu kredi risklerine odaklanacak
07 Aralık 2021 - 14:27 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası, denetim kolunun gelecek üç yıl içinde bankaların şüpheli kredilerdeki olası bir artıştan ve daha yüksek getiri arayışlarından kaynaklı karşı karşıya kaldıkları risklere odaklanacağını bildirdi

Üst düzey Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilileri, bazı erken göstergelerin kredi kalitesinde olası bir bozulmaya işaret ettiğini belirtti.

Bankaların kredileri daha riskli olarak yeniden sınıflandırma oranı pandemi öncesine göre iki kat daha yüksek ve bazı kredilerin payı arttı.

Avrupa bankaları, vergi mükelleflerinin benzeri görülmemiş desteğinin pandeminin ekonomiye verdiği darbeyi hafifletmesinin ardından bu yıl fayda sağladı.

Birçok banka, sorunlu krediler için sakladıkları parayı serbest bırakarak karlarını artırdı, diğerleri ise kaldıraçlı finans gibi işletmelerde daha fazla risk alıyor.

ECB'nin gözetim kolu başkanı Andrea Enria bir blog yazısında, "Ekonomik toparlanmaya yönelik aşağı yönlü riskler ile birlikte kamu desteği önlemlerinin aşamalı olarak geri çekilmesiyle bağlantılı olarak varlık kalitesinde olası bir bozulma, denetimcilerin dikkatini çekiyor" dedi.

Almanya'da ZEW güven endeksi “tedarik darboğazları” ile düştü

 

Avrupa yüzde 2.2 büyüdü

 

AB: Savunma teknolojisi alanında büyük güçlerin çok gerisindeyiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)