BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB Almanya'ya inat teşvikleri artırmaya hazırlanıyor----

ECB Almanya'ya inat teşvikleri artırmaya hazırlanıyor

ECB Almanya'ya inat teşvikleri artırmaya hazırlanıyor
11 Mayıs 2020 - 12:42 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Alman Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen daha fazla parasal teşvike hazırlanıyor

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) parasal teşvikine ilişkin Avrupa'nın en üst mahkemeleri arasında tartışmalar sürerken, Başkan Christine Lagarde daha fazlasına hazırlanıyor.

Kendisi de avukat olan Lagarde, kurumunun 2.7 trilyon euronun (2.9 trilyon dolar) üzerindeki varlık alım programının yasal anlaşmazlıktan etkilenmediğini ve Euro Bölgesi'nin korona virüs krizini aşması için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Bu karar birçok ekonomist ve yatırımcı için ayrı bir tahvil alım programı olan 750 milyar euroluk Kovid-19 alım programını hızlandırmak anlamına geliyor. Alım programı Mart ayında özel olarak korona virüsün etkileriyle mücadele etmek için tasarlanmıştı.

ECB bu programı artırmaya ya da vadeli gelen tahvilleri yeniden yatırıma döndürmeye karar verebilir. Tek soru bunun ne zaman gerçekleşeceği.

Bloomberg Euro Bölgesi kıdemli ekonomisti David Powell, "Karar, Yönetim Kurulu'nun mahkeme engelinden kaçınması için bir yol açıyor ve büyük bir ihtimalle varlık alımlarının engellenmeden devam etmesini sağlayacak. Ancak, bununla birlikte yanıtladığından daha fazla soru doğuruyor ve önemli ölçüde belirsizlik oluşturuyor." dedi.

Alman anayasa mahkemesi geçen hafta ECB'nin ilk varlık alım programının yasal sınırların dışına çıkmış olabileceğine hükmetmişti.

AB'den Almanya'ya hukuki süreç uyarısı

Almanya'nın "parasal genişleme" kararı yatırımcıları endişelendirdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)