BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB alımları yavaşlasa da sıkılaştırma olmayacak----

ECB alımları yavaşlasa da sıkılaştırma olmayacak

ECB alımları yavaşlasa da sıkılaştırma olmayacak
02 Haziran 2021 - 15:38 www.finansgundem.com

BNP Paribas'a göre ECB, PEPP çerçevesinde tahvil alımını yavaşlatsa bile bu sıkılaştırma olarak görülmemeli

BNP Paribas, Euro Bölgesi'nin ekonomik görünümünde sağlanan iyileşme dikkate alındığında Avrupa Merkez Bankası'nın Haziran ayı Yönetim Konseyi toplantısında PEPP çerçevesinde tahvil alımını yavaşlatma kararı alabileceğine işaret etti.

ECB bu yönde bir karar alsa da bunun bir politika sıkılaştırma olarak görüşmemesi gerektiğini savunan BNP Paribas ekonomistleri, "Böyle bir karar ne politika sıkılaştırma ne de yakın zamanda bu yönde atılacak bir adımın sinyali gibi yorumlanmamalı" değerlendirmesini yaptılar.

ECB'nin Haziran toplantısında destekleyici para politikasını uzun bir süre için devam ettirme kararlılığını tekrarlamasını beklediklerini ifade eden ekonomistler, "Bizim görüşümüze göre PEPP çerçevesinde tahvil alımının yavaşlaması Yönetim Konseyi'nin en şahin üyelerini tutmak için küçük bir tavize benzeyecek, ancak genel politika yönü ekonomiyi yeniden yükseltme çabaları çerçevesinde güvercin olacak" ifadelerini kullandılar.

BNP Paribas ekonomistleri ayrıca, ECB'nin olumlu finansman şartları için çerçevesinde hali hazırda PEPP için öngörülen bitiş tarihi olan Mart 2022'den sonra da devam ettirmesi gerektiğini ifade ettiler.

Ekonomistler, PEPP'in büyüklük konusundaki bazı esnekliklerinin Mart 2022'den sonra ECB'nin Varlık Alım Programı'na (APP) eklenebileceğini belirtirlerken, PEPP'in Mart 2022 sonrasında uzatılmasına veya PEPP'in kullanılmamış kısmının APP'ye aktarılmasına da karar verilebileceğini vurguladılar.

Merkez’in açıklamaları sonrası kurlarda gerileme

Kavcıoğlu: Politika faizini enflasyonun üzerinde tutacağız

Moody’s ECB’yi uyardı: Sürdürülemez

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)