BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Ebru'yla kredi kartı eğitimi!----

'Ebru'yla kredi kartı eğitimi!

'Ebru'yla kredi kartı eğitimi!
31 Ekim 2014 - 11:38 www.finansgundem.com

Banka kartı 12, kredi kartı ise 16 yaşına kadar indi. Peki öğrenciler finansal okuryazarlık konusunda nasıl gelişecekler...

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Finansal Okuryazarlık Erişim Derneği'nin Boğaziçi Üniversitesi "Finansal Okuryazarlık ve Erişim Zirvesi" düzenledi. Hürriyet ekonomi yazarı Vahap Munyar da bu zirveden izlenimlerini köşesine taşıdı.

İşte TEB, MEB ve UNICEF'in ilköğretimde gerçekleştireceği o proje;

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Finansal Okuryazarlık Erişim Derneği'nin Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlediği "Finansal Okuryazarlık ve Erişim Zirvesi"nde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Prof. Talat Halman ve TEB Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi'yle birlikteyiz.
Mendi, MEB ve UNICEF'le başlattıkları projeye değindi:
- İlköğretim öğrencileri "sanat yoluyla sosyal ve finansal eğitim" de alacak.
Kocabıyık, eğitimin 11 milyonu aşkın öğrenciyi kapsadığını vurguladı:
- Matematik, hayat bilgisi ve sosyal bilgiler derslerinde finansal okur yazarlık işleniyor. Öğrenci, parasını, ülkemiz kaynaklarını tasarruflu kullanma bilincini o derslerde kazanıyor. Şimdi buna görsel sanatların içine konulan finansal okur yazarlık da ekleniyor.
Şu örneği verdi:
- Öğrenci seçmeli olarak "ebru" dersi de alacak. Çeşitli desenleri "ebru" ile kağıda dökerken, örneğin kredi kartı da tasarlayacak. Öğretmen o sırada doğru kullanılması halinde kredi kartının gelişmiş harcama aracı olduğunu anlatacak.
Mendi'ye sordum:
- Kredi kartı kullanımı kaç yaşına kadar indi?
- Banka kartı 12, kredi kartı ise 16 yaşına kadar indi. "Ebru"lu kredi kartı dersi, doğru kullanımı öğretmeye yetecek mi?
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)