BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEbru Gündeş'ten jet yanıt----

Ebru Gündeş'ten jet yanıt

Ebru Gündeş'ten jet yanıt
29 Mayıs 2013 - 09:57 www.finansgundem.com

Ebru Gündeş’in Boğaz’daki yalısı için aldığı milyonlarca dolarlık tabloların sahte olduğu iddiasına yanıt

Antika ve müzayede piyasası, Ebru Gündeş’in aldığı eserlerin sahte çıktığı iddiasıyla çalkalanıyor. Dün yayınlanan habere göre Gündeş, Boğaz’daki yalısı için Bali Müzayede, Antik A.Ş. ve Raffi Portakal’dan toplam 13 tablo satın aldı. Ancak evinde misafir ettiği bir antikacı dostu, eserlerin sahte olduğunu söyledi. Bunun üzerine araştırma yapan Gündeş, Portakal’dan aldığı eser dışındaki tüm tabloların sahte olduğunu öğrendi.
O HABER TAMAMEN ASILSIZ
Antika ve müzayede dünyasında yankı uyandıran haberin ardından hem Ebru Gündeş-Reza Zarrab çifti, hem de Bali Müzayede ve Antik A.Ş. iddiayı yalanladı. Hürriyet’ten Büşra Bozok Aytek'e konuşan Gündeş, “Biz aldığımız tabloların gerçek olduğundan eminiz. Gayet de memnunuz. Ayrıca kimseye bir şey ispatlamak zorunda değiliz. Söz konusu şirketler, konuyu mahkemeye intikal ettirecek. Eğer açılacak davada tablolarımızın sahte olduğu ortaya çıkarsa, o zaman biz de paramızı geri alırız” dedi. Gündeş, basın kuruluşlarına yolladığı açıklamada da “Tamamen asılsız ve gerçek dışı verilere dayalı olarak yazılan metnin ‘haber’ olarak nitelendirilmesi dahi mümkün değildir. Metin içinde belirtilen isim ve detayların hiçbirisinin gerçeklik payı olmadığı gibi aldığımız tüm eserler yetkili merciler tarafından onaylanmıştır, sertifika ve raporları da elimizde bulunmaktadır. Sahip olduğumuz değerlerin tiraj artırabilme kaygısına malzeme yapılmış olması karşısında yasal haklarımızı kullanmakta tereddüt etmeyeceğiz” satırlarına yer verdi.
ANTİKACI DOSTLARI YOKMUŞ
Antik A.Ş.’nin avukatı Ahmet Gürel, sanatçının söz konusu tabloları kendilerinden almadığını açıkladı: “Ebru Gündeş ve eşi, Antik A.Ş.’den hiçbir tablo almamıştır. Ebru Hanım da şirketimizi arayarak haberde yazılanların asılsız olduğunu belirtmiştir.” Bali Müzayede’nin patronu Hakan Bali de haberi okuduktan hemen sonra Reza Zarrab’la telefon görüşmesi yaptığını, çiftin tanıdığı “ünlü bir antikacı dostlarının” olmadığını öğrendiğini dile getirdi. Bali, çifte alacakları eserlerde danışmanlık hizmeti verdiklerini ve alınan tüm eserlerin arkasında durduklarını söyledi. Her iki şirket de konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurdu.
Eksper: Tablolar gerçek, haber yalan
İddiaya göre Ebru Gündeş, antikacı dostunun “Bu tablolar sahte” yorumundan sonra tablolarını resim eksperi Bayram Karşit’e gösterdi ve gerçek olduklarına dair rapor aldı. Ancak Karşit, aynı zamanda resimleri satan kişilere de danışmanlık yapıyor ve onlara da rapor veriyordu. Ayrıca Karşit, daha önce “sahte” dediği bir resme de Gündeş’e satılırken ‘orijinal’ raporu vermişti. Gündeş’in aldığı resimlere ‘orijinal’ raporu verdiğini doğrulayan Bayram Karşit, söz konusu iddiaların ise gerçek dışı olduğunu söyledi: “Ebru Gündeş’in evine gittim, tablolarının hepsini kontrol ettim ve gerçek olduklarına dair rapor yazdım. Tabii ki biz bu raporu kafamıza göre yazmıyoruz. Zaten alınan resimler genelde bildiğimiz, tanıdığımız eserler oluyor. Gündeş’in aldığı resimlerin hepsi gerçek. O haber ise tamamen yalan. Hukuki süreci başlatıyorum. Haberi yayınlayan gazeteye de tekzip yayınlatacağım.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)