BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEBRD'den Türkiye ekonomisine ilişkin yorum----

EBRD'den Türkiye ekonomisine ilişkin yorum

EBRD'den Türkiye ekonomisine ilişkin yorum
13 Eylül 2018 - 11:58 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası baş ekonomisti Türkiye'nin temel göstergelerinin güçlü olduğunu ve uzun vadede iyimser olunması gerektiğini belirtti

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) baş ekonomisti Sergei Guriev, Bloomberg ile gerçekleştirdiği telefon mülakatında “Kullanılan ya da kullanılmayan büyük bir kredi hattı, Türk ekonomisinin şimdi ve gelecek aylarda içinden geçeceği sorunlu dönemde kesinlikle yardımcı olur.” dedi.

Guriev kredi hattını hangi kurumların sağlayacağını söylemedi.

Yüksek enflasyonun daha fazla dolarizasyona neden olabileceğini belirten EBRD ekonomisti, “Eğer enflasyon kontrol altına alınmazsa piyasalar liraya olan güvenini daha da kaybedebilir; bu da yabancı para cinsinden dış borcun yükünü daha ağır hale getirir.” dedi.

Türkiye'nin temel göstergelerinin güçlü olduğunun altını çizen Guriev, “Türkiye için uzun vadede iyimser olmalıyız.” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can13 Eylül 2018 13:47

    Yüksek faiz ve sebep olacağı yüksek enflasyon la gelisemeyiz. Paramız erimeye başlar, değer yitirir, yatırımlar azalır. Bu olanlar geçici dalgalar dir. Dış borç azaltılması gerekir, dolar ile ticaret yerine Euro yada yuan gibi yada ruble gibi farklı para birimlerini denemeliyiz. İthal edilen ürünleri kendimiz uretmeliyiz. Dışa bağımlılığı en aza indirmeliyiz. Merkez bankası elini daha da guclendirmeli. Dunyadan böyle zamanlarda Ucuz kredi bulmanın yollarını bulmaliyiz. Ayrıca borsadaki şirket hisselerinin bu kadar çalkantıya uğramaması için halka açıklık oranı %30 u aşmasın. Aşırı düşen Hisseleri(değerinin %50 altına düşen hisseler için)şirket yönetimi geri alım programını başlatarak ve hisseleri bir kısım geri alarak hissede dengeleri sağlasın. Piyasa duzelinceye geri satar piyasaya. Yatırımcı ya böyle güven sağlanır.

  • Bika13 Eylül 2018 12:04

    Türkiye'de yaşayıp da ekonomik anlamda iyimser kalabilmenin yolu, birikimini dövizde tutmaktır.