BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEBRD, Türkiye için büyüme tahminini düşürdü----

EBRD, Türkiye için büyüme tahminini düşürdü

EBRD, Türkiye için büyüme tahminini düşürdü
31 Mart 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyet gösterdiği orta, doğu, güneydoğu Avrupa, Orta Asya, Afrika bölgesi için 2022 yılı GSYH büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

EBRD bugün yayınladığı raporda, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşın tüm bölge ekonomilerini etkilemekte olduğunu, Rusya ve Ukrayna ekonomilerinin son 25 yılın en keskin daralmalarını yaşayacağını belirtirken, Türkiye için de 2022 yılı büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 2,0'a indirdi.

Kasım ayıda yayınladığı raporda Avrupa, Asya ve Afrika'yı kapsayan faaliyet bölgesi için ekonomik 2022 yılı büyüme tahminini yüzde 4,2 olarak açıklamış olan EBRD, bugünkü raporda büyüme beklentisini yüzde 1,7'ye çekti.

Rusya'nın saldırısına uğrayan Ukrayna'da GSYH'nın bu yıl yüzde 20 azalacağını öngören EBRD, Rus ekonomisi için de yüzde 10 daralma tahmininde bulundu. Birkaç ay içinde bir ateşkes ilan edilmesi durumunda Ukrayna'da GSYH'nın 2023 yılında yüzde 23 büyüyeceği beklentisini ortaya koyan EBRD, Rusya'da ise GSYH'nın 2023 yılında değişim göstermeyeceğini öngördü.

EBRD, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonraı uygulanan yaptırımlar nedeniyle petrol ve gaz ihracat gelirlerinden 30 milyar dolar civarında kayba uğradığının hesaplandığını da belirtti.

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle "güçlü ters rüzgarlar" ile karşı karşıya olduğunu belirten EBRD, 2022'de yüzde 2,0 olacağını öngördüğü GSYH büyüme oranının 2023'te yüzde 3,5'e toparlanacağını da tahmin etti.

EBRD Bölgesi için 2023 yılı GSYH büyüme tahmini yüzde 5,0 olarak ortaya kondu.

S&P, Türkiye'nin büyüme tahminlerini düşürdü

 

S&P Euro bölgesi büyüme tahminini düşürdü

 

Yellen: Emtia fiyatlarındaki artış küresel büyümeyi yavaşlatabilir

 

BM'den küresel büyüme tahmini

 

UNCTAD 2022 yılı büyüme tahminlerini düşürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)