BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEBRD, Türk Lirası finansmanını artırdı----

EBRD, Türk Lirası finansmanını artırdı

EBRD, Türk Lirası finansmanını artırdı
17 Ocak 2019 - 17:00 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nca (EBRD), 2018 yılında Türkiye'de toplam 34 projeye 1 milyar euro yatırım yapıldığı ve Türk lirasıyla sağlanan finansman desteklerinin miktarının artırıldığı bildirildi

EBRD, 7 milyar euroluk portföyüyle yatırım yaptığı 38 ekonomi arasında Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını açıkladı.

Açıklamada, 2018 yılında Türkiye'de toplam 34 projeye 1 milyar euro yatırım yapan EBRD'nin 2018 yılında Türk lirasıyla sağladığı finansmanın ülkedeki toplam yatırımlarının 3'te 1'ine yükseltildiği belirtildi.

EBRD'nin 2017 yılında Türkiye'de 228,8 milyon euroluk Türk lirası işlemi yaptığı bildirilen açıklamada, bunun 2018'de önemli seviyede artırılarak 331 milyon euro düzeyine çıkarıldığı ifade edildi.

Açıklamada, jeopolitik gerilimler, yatırımcıların azalan duyarlılığı, sıkı para politikaları, güçlü dolar ve Türk lirasının dolar karşısında değer kaybının 2018 yılında ülkedeki özel sektörü hassas bir konumda bıraktığına dikkat çekildi.

EBRD'nin süpermarket, hidroelektrik santral, elektrik dağıtımı alanındaki şirketlere Türk lirası finansmanı sağladığı anımsatılan açıklamada, metro, kanalizasyon gibi altyapı projelerine ve çeşitli yenilenebilir enerji yatırımlarına mali destek verdiği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'nin 2018'de EBRD'ye 25 milyon euro taahhütte bulunarak donör konumuna geldiği de belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)