BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEBRD deprem bölgesinde KOBİ'leri destekleyecek----

EBRD deprem bölgesinde KOBİ'leri destekleyecek

EBRD deprem bölgesinde KOBİ'leri destekleyecek
12 Eylül 2023 - 10:48 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, depremden etkilenen bölgelerdeki KOBİ'ler için yardım ve hibe programı başlatıyor

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'de depremden etkilenen bölgelerde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) yardımcı olmak amacıyla "Yeniden Yapılandırma Yardımı ve Hibe" programını başlatmakta olduğunu duyurdu.

Program, işletmelerin hasar gören binalarını, üretim varlıklarını ve altyapılarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. EBRD, her bir işletmeye yeniden inşa ve onarım maliyetlerinin yüzde 85'ini karşılayan ve maksimum 60.000 evro tutarında bir hibe sağlayacaktır.

Hibe destek paketinin bir parçası olarak KOBİ'ler, EBRD'nin Küçük İşletmeler için Danışmanlık programı aracılığıyla yönlendirilen danışmanlık hizmetlerine de erişebilecekler. Bu sayede KOBİ'ler hasar ve yeniden yapılanma ihtiyaçlarını daha iyi değerlendirebilecek ve "daha iyisini inşa etme" ilkesi doğrultusunda büyüme ve verimliliği artırma fırsatlarını belirleyebilecekler.

Japonya Maliye Bakanlığı tarafından mali destek sağlanan program Türkiye'de Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Adana illerinde uygulanacak.

EBRD'nin Türkiye'den sorumlu Genel Müdürü Arvid Tuerkner şunları söyledi: "Bölgeye yaptığımız ziyaret bize depremin küçük işletmeler üzerinde yıkıcı bir etkisi olduğunu, bu işletmelerin önemli mali kayıplar ve operasyonel aksaklıklar, altyapı hasarı, mali zorlanma ve daha geniş ekonomik belirsizlikle boğuşmak zorunda kaldığını çok net bir şekilde gösterdi. Bugün, Türk ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ sektörüne kritik destek sağlayacak olan Yeniden Yapılandırma Yardımı ve Hibe programını başlatmaktan gurur duyuyoruz. Yeni KOBİ programımız, yeniden yapılanma hibeleri aracılığıyla sadece küçük işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda entegre danışmanlık desteği yoluyla daha sürdürülebilir bir yeniden yapılanma ve güçlü bir toparlanmayı da teşvik edecektir."

EBRD’den Türkiye yorumu: Atılan adımlar yatırımcıların onayını aldı

 

EBRD'den Türkiye ekonomisi analizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)