BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinEbola salgınında korkutan bilanço----

Ebola salgınında korkutan bilanço

Ebola salgınında korkutan bilanço
04 Ağustos 2014 - 21:36 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ebola salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 887'ye çıktığını bildirdi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ebola salgını nedeniyle ölenlerin sayısının 887’ye çıktığını bildirdi. WHO'nun açıklamasında, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı kaydedildi.

Ebola salgınının başlamasından itibaren Gine’de bin 600 vaka tespit edildiği, Nijerya’dan da ölüm haberinin gelmeye başladığı bildirildi.

Bugüne kadar Gine'de 358, Liberya’da 255, Sierra Leone’de 273 ve Nijerya'da da 1 kişi olmak üzere 887 kişinin Ebola’dan hayatını kaybettiği açıklandı.

Bu arada, Ebola ile mücadele için Liberya’da gönüllü olarak görev yapan Amerikalı doktor Kent Brantly’in ülkesine ulaşmasının ardından ikinci ABD’linin de tahliye işlemi başladı.

Liberya havaalanı yetkilileri, Ebola’ya yakalanan ikinci ABD vatandaşı Nancy Writebol için gönderilen uçağın pazartesi öğleden sonra Monrovia’ya ulaştığını bildirdi.

Uzun süredir Liberya’da misyonerlik yaptığı belirtilen Writebol’u alacak uçağın salı sabahı erken saatlerde ABD’ye dönüş için havalanacağı ifade edildi. 

"BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: TÜRKİYE'DE EBOLA YOK"
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de olası veya kesin Ebola vakasının görülmediğini bildirdi. Bakanlığın basın ve halkla ilişkiler müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone olmak üzere dört Batı Afrika ülkesinde yeni vaka ve ölümlerin görüldüğü Ebola Hemorajik Ateşi hastalığına ilişkin güncel gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca oluşturulan Bilim Kurulu'nda, hastalık ile ilgili mevcut durumun değerlendirildiği ve Türkiye'de olası veya kesin Ebola vakasının görülmediği belirtildi. Türkiye'nin, hastalığın görüldüğü bölgelerdeki ticari ilişkileri ve seyahatler dolayısıyla bölgeye gidecek vatandaşların hastalık hakkında bilgilendirilmesi gerektiği de kaydedildi. 

Açıklamada hastalığın görüldüğü bölgelerden dönen vatandaşların 3 haftaya kadar hastalık belirtilerinin çıkabileceği konusunda uyarılması gerektiği vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bugün için seyahat kısıtlaması önerildiğine işaret edilen açıklamada, hastalığın görüldüğü bölgelere seyahat edeceklere, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünce hastalık ve korunma yolları ve dönüşlerinde şüpheli durumda sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri yönünde bilgilendirme yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, ayrıca bütün sağlık kurum ve kuruluşlarına hastalık hakkında bilgilendirme notu gönderildiği belirtildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)