BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEBK'dan satış mağazalarına sıkı denetim----

EBK'dan satış mağazalarına sıkı denetim

EBK'dan satış mağazalarına sıkı denetim
18 Mart 2013 - 10:31 www.finansgundem.com

Kurum'a bağlı 89 mağazaya geçen yıl 5 bin denetim yapıldı

Et ve Balık Kurumu'na (EBK) bağlı 89 satış mağazasına geçen yıl 5 bin denetim yapıldı.
AA'nın aldığı bilgiye göre, EBK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı rutin denetimlerin dışında kendi bünyesinde ve franchise usulüyle faaliyet gösteren satış mağazalarını sıkı denetimden geçiriyor.
Satış mağazaları hijyen, ürün ambalajı, terazilerin ayarı, çalışanların periyodik sağlık kontrolleri ve reyonların düzeni gibi 25 farklı konuda ayda 4 kez düzenli olarak denetleniyor. Kurum, bu kapsamda geçen yıl çeşitli illerde faaliyet gösteren toplam 89 satış mağazasında yaklaşık 5 bin denetim gerçekleştirdi.
Mağazaları puanlama usulüyle denetleyen ve 100 üzerinden bir puanlama sistemi uygulayan EBK, 60 puanın altına düşen mağazaları kapatıyor. Bu kapsamda EBK, Türkiye genelinde yaptığı denetimlerde yeterli puanı alamayan 4 satış mağazasını kapattı.
Diğer taraftan vatandaşlar, mağazalarla ilgili her türlü şikayet ve istekleri için ''08003140325'' numaralı telefonu arayabiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)