BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDüzensiz göçmenlerden yeni rotası ölümleri artırdı----

Düzensiz göçmenlerden yeni rotası ölümleri artırdı

Düzensiz göçmenlerden yeni rotası ölümleri artırdı
28 Aralık 2021 - 12:15 www.finansgundem.com

Düzensiz göçmenlerin Yunanistan’ın geri itme politikasından dolayı yeni rota olarak İtalya’yı seçtikleri ve yolculuk sırasında can kayıplarının arttığı belirlendi.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı düzensiz göçün engellenmesi maksadıyla gerek ulusal gerek uluslararası hukuk kuralları kapsamında üzerine düşen görevi aralıksız devam ettiriyor. Güvenlik birimleri 12 gün içerisinde gerçekleşen 52 olayda 991 düzensiz göçmen ve 10 göçmen kaçakçısı yakalanırken Yunanistan unsurlarınca karasularımıza geri itilen 526 düzensiz göçmen kurtarıldı.

YENİ ROTA İTALYA

Son günlerde Yunan güvenlik güçlerinin uyguladığı geri itme stratejisi ve baskı politikasına bağlı olarak düzensiz göçmenlerin rotalarını direkt olarak İtalya'ya çevirmesi ile daha tehlikeli bir hal alan göç yolculuğunda can kayıplarının artmasına neden olduğu tespit edildi. Yunan yetkililerin, sebep oldukları bu trajedinin altından kalkamayınca yaptıkları talihsiz açıklamalarla Türkiye'yi suçlar nitelikteki söylemleri durumun vahametini gözler önüne serdi.

Ege Denizi göçmenlere mezar oldu: 3 günde 30 kişi öldü

 

Ege'de göçmen teknesi battı: 1 ölü, 19 kayıp

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)