BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDüzce'de 5 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve çevre illerde hissedildi----

Düzce'de 5 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve çevre illerde hissedildi

Düzce'de 5 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve çevre illerde hissedildi
17 Kasım 2021 - 15:43 www.finansgundem.com

Düzce'de 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Düzce Merkez'de 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 15.40'ta kaydedilen sarsıntı, 18,02 kilometre derinde gerçekleşti.

Deprem, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Eskişehir'den de hissedildi.

OLUMSUZ DURUM YOK

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada, "Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir. Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun" dedi.

Düzce Valisi Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu açıkladı.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya deprem sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Düzce merkezli AFAD verilerine göre 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul'umuzda da hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da depremle ilgili, "Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı" açıklamasını yaptı.

CNN Türk yayınında konuşan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü , "Hemşehrilerimiz soğuk kanlı olsunlar. Yeni yapılan binaların tamamı deprem yönetmeliğine uygun. Bize gelen kötü bir haber yok" dedi.

"HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR"

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Mutlaka İstanbul'un altında depremin olması gerekmiyor. Bursa'daki bir deprem de İstanbul'da da etkili olabilir. Kaçınılmaz bir gerçek karşısında hazırlıklı olmamız gerekiyor." dedi.

"İSTANBUL'U TETİKLEMEZ"

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Şerif Barış da CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin deprem üssü olduğunu hatırlatan bir sarsıntı. Biz hep aynı şeyleri söylüyoruz... Orta büyüklükte bu depremlerin olması normal. Fayın daha büyük bir deprem üretecek potansiyeli yok. Bu tür depremlerle insanların çok fazla tedirgin olmadan güvenli bir şekilde tahliye edilmeleri lazım. Bizim deprem öncesinde ev ve iş yerleride deprem öncesi ve sonrasında yapılacakları anlatmamız lazım. Bana göre bu normal bir deprem. Küçük artçılar sürebilir, İstanbul'u tetiklemez." ifadelerine yer verdi.

KANDİLLİ 5,3 AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi sitesinde Düzce Cilimli merkez üssünde 5,3 şiddetinde meydana geldiği belirtildi.

Kandilli 5,3 şiddetin deprem sonrası bölgeden 4,1 şiddetin 2 deprem daha meydana geldiğini açıkladı.

EMSC 4,9 AÇIKLADI

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), ilk açıklamasında İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Sonrasında yaptığı duyuruda 4,9 şiddetinde Adapazarı merkez üssü olarak duyurdu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Life is Life17 Kasım 2021 19:49

    Sallanmaya başlayınca dolar faiz hepsi çıktı aklımdan 10 sn.  yaşamak en güzel şey her şeye rağmen :)