BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDuygusal zekası yüksek olanlar daha fazla kazanıyor----

Duygusal zekası yüksek olanlar daha fazla kazanıyor

Duygusal zekası yüksek olanlar daha fazla kazanıyor
21 Nisan 2017 - 11:04 www.finansgundem.com

Yapılan bir araştırmaya göre duygusal zekaya sahip kişiler diğer insanlardan 29 bin dolar daha fazla kazanıyor

Duygusal zekanın (EQ) iş ortamındaki performansınız için kritik olduğunu gösteren çok miktarda araştırma yapılıyor.

Dünyanın önde gelen yetenek değerlendirme danışmanlık firması TalentSmart'ın kurucularından Dr. Travis Bradberry tarafından yapılan abir araştırmaya göre, yüksek duygusal zekaya (EQ) sahip kişiler düşük EQ'lı insanlara göre yılda 29,000 dolar daha fazla kazanıyor.

Bir milyondan fazla kişinin EQ'sunu test edildiği araştırmaya göre, EQ'su yüksek kişilerin her tür işteki başarısının normal EQ'lu insanlara göre yüzde 58 oranında daha fazla olduğu görüldü.

Yüksek EQ'ye sahip kişiler düşük EQ'lı insanlara göre yılda 29,000 dolar daha kazandığına dikkat çekilen araştırmada, en iyi performansa sahiplerin yüzde doksanının yüksek EQ'ları olduğu ve EQ'nuzdaki tek puanlı bir artışın maaşınıza 1.300 dolar kazandırdığının altı çizldi.

Araştırmayı yapan Dr. Travis Bradberry, dünyanın en büyük duygusal zeka testleri ve eğitim sağlayıcısı Fortune 500 şirketlerinin % 75'inden fazlasına hizmet veren TalentSmart'ın kurucu ortağı ve Duygusal Zeka 2.0'ın en çok satan kitabının 1 numaralı ödüllü ortak yazarı.En çok satan kitapları 25 dile çevrildi ve 150'den fazla ülkede satılmakta. Bradberry, Newsweek, TIME, BusinessWeek, Fortune, Forbes, Fast Company, Inc., USA Today, Wall Street Journal, Washington Post ve The Harvard Business Review için yazıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)