BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatDüşük faiz oranları emeklileri vurdu----

Düşük faiz oranları emeklileri vurdu

Düşük faiz oranları emeklileri vurdu
29 Eylül 2020 - 15:08 www.finansgundem.com

Kovid-19 sebebiyle küresel merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmesi ya da eksiye geçirmesiyle birlikte dünya çapında emeklilik standartlarında düşüş yaşanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel merkez bankalarının düşük ya da negatif faiz oranlarının uzun süreli etkisi, rekor seviyedeki kamu borçlanmaları, resesyon, gelir adaletsizliği ve iklim değişikliği emeklilik fonlarında için oldukça sorunlu bir denklemi ortaya çıkarıyor.

Salı günü yayınlanan 2020 Natixis Küresel Emeklilik Endeksi'ne göre, tüm bu etmenler dünyanın dört bir yanındaki emeklilerin refahını etkileyen unsurlardan bazıları ve mali açıdan güvenli bir emeklilik olasılığını her zamankinden daha uzak hale getiriliyor.

Bloomberg’in haberine göre emeklilerin refahı ve mali güvenliği konusunda 44 ülkeyi sıralayan küresel emeklilik raporunda İzlanda, İsviçre ve Norveç en üst sırada yer alıyor. Türkiye ise listenin 42. sırasında.

Gelişmiş ülkelerin yer aldığı listenin 16. sırasında ABD bulunuyor. ABD yaşam kalitesi ve maddi refah konusunda geçen seneye göre iki kademe yükseldi. Fakat 2019 verilerinin baz alındığı rapor bu yıl gerçekleşen pandemi sürecinin oluşturduğu işsizlik dalgasını kapsamıyor.

Raporda, kovid-19 vakalarının ikinci dalgasının yılın dördüncü çeyreğinde işsizlik oranlarını daha da yükseltebileceği belirtiliyor.

Emekli refahı için en büyük tehditlerden biri, güvenli yatırımlardan iyi bir gelir elde etmeyi neredeyse imkânsız hale getirebilecek düşük-negatif faiz oranları. Raporda, incelenen 44 ülkenin 16'sı için, reel (enflasyona göre ayarlanmış) Faiz oranları için beş yıllık ortalamanın negatif çıktığı ortaya kondu. Raporun 2016 sürümünde, sadece İngiltere, bu kategoriye uyuyordu.

Rapor aynı zamanda ABD’nin kişi başına düşen gelir sıralaması 6 iken gelir eşitsizliği sıralamasında ise sondan yedinci olduğu belirtiliyor. Natixis Yatırımcı Görüşleri Merkezi İcra Direktörü Dave Goodsell e-postayla yaptığı açıklamada, "Demografi emeklilik güvenliğini uzun zaman önce kaygan bir zemine oturtmuştu. Ancak şimdi yaşlanan bir nüfusun yarattığı temel sorunlar daha da karmaşık hale geldi" ifadelerinde bulunuyor.

Emekliler enflasyon sepetinde 'Kovid-19' güncellemesi istiyor

 

Erken emekliliği bankalar finanse edecek

 

Sigorta krizi küresel tedarik zincirini tehdit ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)