BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDüşen faiz reformlarla desteklenmeli----

Düşen faiz reformlarla desteklenmeli

Düşen faiz reformlarla desteklenmeli
10 Haziran 2016 - 11:23 www.finansgundem.com

İTO Başkanı, 'Düşen faizler piyasaya yansıyınca oluşacak iyimser havayı, stratejik üretim yeteneğimizi artıracak reformlarla taçlandırabiliriz' dedi

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, "İnovatif fikrin özel sektörde, altyapının ise devlette olacağı bir katma değerli üretim atağı başlatmanın tam zamanı. Reel sektöre devlet ve özel sektörün birlikte el vereceği yeni bir yön bulmak zorundayız" dedi.

Ekonominin yılın ilk çeyreğindeki yüzde 4.8 büyümesini değerlendiren Çağlar, ilk üç ayda gerçekleşen beklentilerin üzerindeki güçlü büyümenin cesaret verici olduğunu vurguladı.

'DÜŞÜK FAİZ ORTAMINI REFORMLARLA TAÇLANDIRABİLİRİZ'

Büyümeyi sürdürülebilir kılmanın önemine dikkati çeken Çağlar, "Düşen faizler piyasaya yansıyınca oluşacak iyimser havayı, stratejik üretim yeteneğimizi artıracak reformlarla taçlandırabiliriz" dedi.

"Dünyada sadece Türkiye'de var diyebileceğimiz, ihracata yönelik marka ürünlere yatırım yapmamız lazım" diyen Çağlar, şunları söyledi:

"Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, stratejik yatırımlarda dev ölçekli yeni sanayi şirketleri oluşturmak için benzeri görülmemiş teşvikler verileceğini işaret etti. İş dünyası olarak bu çalışmayı heyecanla bekliyoruz. İstanbul Ticaret Odası olarak biz de yenilikçiliğin ve girişimciliğin geliştirilmesi için Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfımızla marka ürünler geliştirme noktasında bu çalışmalara destek vereceğiz."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)