BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriDurmuş Yılmaz'ın lakabı neydi?----

Durmuş Yılmaz'ın lakabı neydi?

Durmuş Yılmaz'ın lakabı neydi?
10 Mayıs 2011 - 20:15 www.finansgundem.com

Bakan Zafer Çağlayan eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'a hangi lakabı takmıştı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı olan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz Balçiçek İlter'le Söz Sende'de kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı. Durmuş Yılmaz Bakan Zafer Çağlayan'ın kendisine Şaban demesini esprili bir dille yorumladı...
Durmuş Yılmaz Zafer Çağlayan'ın kendisine Şaban diyerek eleştirmesine kızmadığını söyledi. Ancak "akyuvarlarıma birşeyler oldu..!" dedi. Durmuş Yılmaz şöyle konuştu:
"Tabi ilk duyduğunuzda alyuvarlarınız, akyuvarlarınız, salgıladığınız hormonlarınızda birşeyler oluyor elbette ama bu kişi bunu niye söylüyor? diye de düşünüyorsunuz. Bu kişi bunu niye söylüyor? Siz ne yapıyorsunuz? Yaptığınız iş bu eleştiriyi hakediyor mu? Hak ediyorsa o zaman söylediğinin gereğini yapın. Hak etmiyorsa söylemeye devam etsin diyorsunuz. Benim bu tip eleştirilerde her zaman sorduğum şudur; "Haklı mı? Yaptığım işte yanlış var mı? Eğer varsa yanlışın neresinden dönerim, eğer değilse o zaman ben yoluma devam ederim."
Türkiye'deki bütün şaban filmlerinde Şaban her zaman kazanıyor. Eleştiri önemli bir nimet. Mühim olan eleştiriyi dinleyip, ölçüp biçmeniz..."
"O FOTOĞRAFTAN" NASIL ETKİLENDİ?
Durmuş Yılmaz Merkez Bankası olduğunda, kapının önünde ayakkabıların olduğu fotoğrafın yayınlanması ve eleştirilmesinin kendisini utandırmadığını aksine motive ettiğini anlattı.
"Bu Türkiyenin bir gerçeği, Türkiyenin kültüründe bu var. Bu eleştirilere takılıp kalmadan biz işimizi düzgün yapalım düzgün yaptığımız zaman işin, müktesebatın ayakkabıdan farklı olduğunu gösterelim. Toplumsal huzura, barışa, birbirimize karşı olan önyargıların kaldırılmasına da neden olabilir dedik. Elhamdülillah böyle de oldu. Eşim ve ben ne öfkelendim ne kırıldım. Bize düşen görev daha iyisini yapmaktı. Başta yazılan eleştiri yazıları da daha sonra yazılan özür yazıları da toplumsal bir görev gördü. Teşekkür ediyorum."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Merkez Bankası çok büyütülüyor11 Mayıs 2011 07:17

    Merkez Bankası'nın elinde büyük yetki var. 2 adet de silahı var. Faizler ve Munzam Karşılıklar. Arada sırada da dövize müdahale. Buna karşılık riskleri yok. Hükümet yüksek ya da düşük faiz politikası uygularsa Banka buna göre pozisyon alır. Son derece basit uygulamalar.