BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDurmuş Yılmaz'dan 'özür' geldi----

Durmuş Yılmaz'dan 'özür' geldi

Durmuş Yılmaz'dan 'özür' geldi
20 Kasım 2021 - 23:03 www.finansgundem.com

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz dün attığı "Bu gece Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" twitinin ardından bugün, "Öngörüm gerçekleşmedi, özür dilerim" açıklaması yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz, Resmi Gazete'nin iyi takip edilmesi gerektiğini belirterek ekonomi yönetiminde değişiklik yapılacağını öne sürmüştü. Öngörüsü gerçekleşmeyen Yılmaz, bugün yeni bir açıklama yaparak özür diledi. Herhangi bir kulis bilgisi olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Erdoğan'ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle Bakan'ın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, dün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada "Ben sizleri bu gece saat 12.00’den sonra teyakkuza davet ediyorum. Resmî Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şey olabilir. Olduğu zaman da Türk lirasının üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz. 12.00’den sonra Resmî Gazete’yi takip edin diyorum ve herkese iyi hafta sonları diliyorum.” ifadelerini kullandı.CHP'li Faik Öztrak ve HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu da Durmuş Yılmaz'ın açıklamalarını Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı.

Gergerlioğlu, "TBMM bütçe Komisyonu'nda önemli Açıklama! Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Bu gece saat 00.00'da Resmi Gazete'yi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak dedi." ifadelerine yer verdi.

Öztrak ise yoğunluktan kilitlenen Resmi Gazete görüntüsünü paylaşıp "Bu ucube sistem, artık bir siteyi bile çalıştıramıyor." ifadelerini kullandı.

DURMUŞ YILMAZ ÖZÜR DİLEDİ

Yılmaz'ın bu açıklamasından sonra gece saatlerinde Resmi Gazete'nin sitesi yoğunluktan kilitlendi.

Durmuş Yılmaz'ın iddiası gerçekleşmedi ve ekonomi yönetiminde bir görev değişikliği olmadı. Bu gelişme sonrası Yılmaz yeni bir açıklama yaparak özür diledi.

Yılmaz, "Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00'den sonra yapıldığı; hafta içinde sayın Hazine ve Maliye Bakanı'nın para politikası hakkındaki duruşuna, ifadelerine, sayın Erdoğan'ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle Bakan'ın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim." ifadelerini kullandı.

Durmuş Yılmaz: Bu gece Resmi Gazete'yi takip edin

Rusya Türk ürünlerini yasakladı

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Yılmaz 21 Kasım 2021 14:07

    Anlaşılan o ki; Trollük görevi verilmiş, iyi parti + Hdp ortaklaşa döviz spekülasyonu için operasyon yapmışlar