BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyayı kara mantar korkusu sardı!----

Dünyayı kara mantar korkusu sardı!

Dünyayı kara mantar korkusu sardı!
16 Haziran 2021 - 16:24 www.finansgundem.com

Hindistan’daki kara mantar vakalarının artışının ardından Umman'daki bazı Kovid-19 hastalarında ölümcül 'kara mantar’ görüldü. Bağışıklık sistemi zayıflayanlarda ortaya çıkan hastalık organların kaybına ve ölüme yol açabiliyor.

Hindistan’da yeni tip korona virüs tedavisinin ardından ölümcül kara mantardan hayatını kaybedenler artarken, Umman’da da kara mantar vakalarına rastlandı.

Umman'daki bazı Kovid-19 hastalarında yaşamı tehdit eden kara mantar enfeksiyonu tespit edildi. Ülkenin Sağlık Bakanlığı, doktorların Umman'da yaygın olarak "kara mantar" olarak bilinen mukormikoz ile enfekte olan 3 korona virüs hastası olduğunu bildirdi.

Independent'taki habere göre; Ülkede mantar vakaları nadir görülse de, Ummanlı yetkililer yeni tip koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle alarma geçti. Geçen ay, ülkedeki korona virüs vakaları üç kattan fazla arttı ve yetkililer salı günü 2.000'den fazla yeni vaka ve 33 ölüm bildirdi.

KÜF NEDEN OLUYOR KOLAYCA BULAŞIYOR

Mukormikoz hastalığına, ağır Kovid-19 gibi akut hastalıkları olanlarda veya bağışıklığı zayıf kişilerde havada bulunan ve komplikasyonlara neden olan “mukormisetler” adı verilen bir grup küf neden oluyor.

Doktorlara göre, bu tür hastalarda enfeksiyon bir kez solunduğunda sinüs boşluklarına, akciğerlere ve göğüs boşluklarına yayılabiliyor. Sinirlerin enfekte olmasıyla kalıcı ağrı ve baş ağrıları görülüyor.

Hastalık Hindistan, Bangladeş, Şili, Uruguay, Irak, Mısır, Nepal ve Meksika’da yüzlerce can aldı.

Hastalıkla büyük savaş veren ve ilaç sıkıntısı yaşanan Hindistan’da uzmanlar, mantarın, diyabet hastaları ve uzun süre steroid kullananlar da dahil olmak üzere bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler için daha tehlikeli olduğuna inanıyor. Hastalık organların kaybına yol açabiliyor.

Yeterince erken tespit edilmezse buruna, gözlere, çene kemiğine ve hatta beyne yayılabiliyor. Etkilenen vücut bölümlerinin kesilmesini gerekebiliyor.

Hindistan'da Kovid düşüyor... 'Kara mantar' artıyor!

 

Hindistan'da günlük vaka sayısı düşmeye devam ediyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)