BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyaya uzaydan bakacak ilk Türk----

Dünyaya uzaydan bakacak ilk Türk

Dünyaya uzaydan bakacak ilk Türk
17 Mart 2013 - 08:03 www.finansgundem.com

2014 yılında uzaya gitmeye hazırlanan Les Ottomans Otel’in sahibi Ahu Aysal, denemelere başladı

Daha şimdiden büyük ilgi gören ve yolcularına yerçekimsiz ortamda uçuş deneyimi yaşatacak olan Airbus’ın 6 bin Euro’dan satılan Zero-G seferleri için 2013 ve 2014 biletreli şimdiden tükendi. Airbus, 15 Martta Zero-G uçağı için, aralarında Ahu Aysal’ın da bulunduğu bilim adamı ve astronot olmayan 40 sivil yolcu ile ilk denemeyi gerçekleştirdi.
40 YOLCU UÇACAK
Şimdilik Rusya ve ABD’de yapılacak yerçekimsiz uçuşların ortalama 2.5 saat süreceği belirtilirken, uçuş sırasında bazı akrobatik uçuş teknikleri ile 5 dakikalık yerçekimsiz ortam deneyimi yolculara sunulacak. Her uçuşta eğitmenler ve kabin ekibinin gözlemi altında 40 yolcu bu deneyimi yaşayabilecek.
ASTRONOTLARA EĞİTİM
Uzaya ilk kez gidecek astronotları uzaya gitmeden bu ortama hazırlamak için Airbus bir süredir Fransa Uzay Ajansı Cnes ve Novespace ile yaptığı anlaşmayla bir A300 uçağında eğitim yapılıyor. Fransız Uçuş Test Merkezi (CEV) tarafından yerçekimsiz uçuşlarda astronot eğitiminin yanı sıra uçak, Avrupa ve Japon Uzay Ajansları tarafından da araştırma programları için kullanılıyor.
95 bin dolara uzaya
AHU Aysal Hollandalı bir firmanın 2014 yılında hayata geçirmeye hazırlandığı kısa uzay yolculuğu programı için kayıt yaptırmıştı. Ön kayıt için 95 bin dolar yatıran Aysal, tüm dünyadan başvuru yapan ilk yüz kişi arasından kura çekecek. Kuraya göre uzaya çıkış sırası belli olacak olan Aysal yaklaşık 4 dakika boyunca dünyaya bakacak. Bir saat sürecek yolculuğa Karayipler’deki bir adadan hareket edilecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)