BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünyanın yeni fintek merkezi----

Dünyanın yeni fintek merkezi

Dünyanın yeni fintek merkezi
27 Eylül 2021 - 14:45 www.finansgundem.com

Hong Kong dünyanın yeni fintek merkezi olarak yükselişte. Yükselişin ardında ise düzenlemelerin elverişli olması, hükümet desteği, donanımlı çalışanların fazla olması ve Çin piyasasına olan erişim kolaylığı gibi faktörler bulunuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hong Kong geçtiğimiz on yılda fintek sektöründe dev ilerleme kaydetti. Ancak bu zorlu rekabeti kazanabilmek için güçlü temellere ihtiyaç var. Korona virüs pandemisiyle değişen tüketici davranışlarıyla start-up şirketleri inovasyon ve dijital dönüşümü hızlandırmak durumunda kaldı. Fintek şirketlerinin yükselişi, şimdi finansal kurumlar için her zaman olduğundan çok daha önemli. Entrepreneur’ün haberine göre güçlü iletişim teknolojileriyle Hong Kong, küçük ölçeğine rağmen uluslararası bir fintek merkezi olmayı başardı. Hong Kong’un fintek merkezi olarak yükselişinin ardında hangi unsurlar var?

1. Gelişme için elverişli düzenlemeler

Geride bıraktığımız birkaç yılda Hong Kong’un düzenleyicileri önemli bazı düzenleme kararlarıyla fintek sektörüne öncelik tanıdı. Yakın zamanda Hong Kong’da verilen sanal bankacılık lisansları da Tayvan gibi komşu ülkeler için örnek niteliğinde oldu ve fintek sektörüne yeni katılımcıların önünü açtı. 

Hızlı Ödeme Sistemi ve QR kodla ödemeler gibi metodların kullanımının yaygınlaşması da devasa tüketici tabanı için nakit kullanımının dışında alternatifler sundu. Farklı fintek stratejileri bankacılık uygulamalarını geliştirmek için kullanılıyor ve çeşitlilik Hong Kong piyasasını dinamik hale getiriyor.

2. Dev hükümet destekleri

Şirketlerin büyümesi ve gelişmesi için destekleyici düzenlemelerin yanı sıra Hong Kong hükümeti start-up şirketlerinin kurulması, büyümesi ve genişlemesi için birçok destek sunuyor. Vergi indiriminden kredilere, büyümeye imkan tanıyan fonlardan uluslarası genişlemeye, Hong Kong fintek inovasyonu için benzersiz fırsatlar sunuyor. 

Hong Kong hükümeti fintek şirketlerinin rekabetini artırmak ve finansal hizmetler sektörünü desteklemek için yaklaşık 65 milyon dolarlık bir fon oluşturdu. Bu devasa hükümet desteği de şirketlerin sermaye ihtiyacını karşılayarak, büyümelerine odaklanmalarını sağladı.

3. Donanımlı çalışanlar

Önde gelen uluslararası finans merkezlerinden biri olarak Hong Kong yaklaşık 200 bin kişilik muhasebe, bankacılık ve varlık yönetimi uzmanına ev sahipliği yapıyor. Hükümet fintek şirketlerine karşı oldukça destekleyici bir tutum izliyor ve sektördeki yeteneklerin gelişimine önem veriyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yerel fintek uzmanı havuzunu genişletmek için Hong Kong Mali Otoritesi hem sektörü canlandırmak hem de Hong Kong dışından da yetenek çekebilmek amacıyla Fintek Kariyer Hızlandırma Programı’nı başlattı.

4. Çin piyasalarına erişim kolaylığı

Bölgede fintek alanındaki yükselişine ek olarak Hong Kong Çin ve Asya piyasalarına olan coğrafi yakınlığından da fayda sağlıyor. Bölge dünya çapında yetenek ve inovasyon için bir magnet görevi görüyor. 2021 yılında başlatılan programlar fintek şirketlerinin yalnızca Hong Kong’da değil, Çin ve dünyanın geri kalanında da ivme kazanmasını sağlıyor. Fintek sektörünün geleceği oldukça parlak. Hong Kong düzenleme alanında daha iyi bir yapılanma ve tüketici verilerini koruma konusunda daha dikkatli bir yaklaşımla, faydalarını maksimize edebilir.

Çip krizinin ardından yeni bir şok dalgası mı geliyor?

 

Fibabanka’dan teknolojiye büyük yatırım

 

İrlanda bankası yöneticisini kaçırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)