BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın ilk kripto kartı----

Dünyanın ilk kripto kartı

Dünyanın ilk kripto kartı
18 Eylül 2020 - 11:09 www.finansgundem.com

Wirex'in Mastercard destekli yeni kartı, 19 kripto ve yasal para birimi hesabına bağlanabilecek

Mastercard asli üyeliği verilen ilk kripto para birimi platformu olan Wirex, üyeliğin ardından yeni bir çoklu para birimli kart çıkaracak.

Wirex, Birleşik Krallığın Finansal Yürütme Otoritesi tarafından denetlenen ve Avrupa’da kripto kartı çıkartma lisansına sahip, Londra merkezli bir kripto ödeme işletici.

Çoklu para birimli Wirex Kart, Mastercard tarafından desteklenecek ve Wirex uygulamasındaki 19 kripto ve itibari para birimi hesaplarına bağlanacak. Henüz resmi bir çıkış tarihi duyurulmadı.

Şirket, kripto para birimlerinin günlük ödemeler için kullanımı teşvik etmek amacıyla yapılan bir girişimde, kullanıcılarını şimdiye kadar her mağaza içi alışveriş için yüzde 1,5’e kadar Bitcoin (BTC) geri ödemesi ile ödüllendiren kendi mevcut “Cryptoback” ödülleri programını da geliştiriyor.

Bundan sonra kullanıcıların kendi Wirex Token hesabında ödüller,  yıllık yüzde 6’ya kadar olmak üzere online ve mağaza içi alışverişlerde yüzde 2’ye kadar artacak.

Mastercard teklifi sonrasında Wirex, ödeme çözüm şirketi LHV ile bir ortaklık inşa ederken birkaç tane daha yeni özellik sunuyor.

Şu anda kullanılabilir olan yeni özellikler Avrupa Ekonomik Bölgesi’nde, 5 yeni para birimine desteği içeriyor: Hırvat kunası, Çek korunası, Polonya zlotisi, Romanya leusu ve Macar forinti.

Bu yılın başlarında üç milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşan platform, CEO’nun açıklamasına göre “genellikle sıkı kripto para birimi kullanıcısı olmayan”, ana akım kullanıcılar tarafından daha çok benimseniyor.

Wirex’in hizmeti, 130 ülkedeki kullanıcıların özel bir Visa kart ve mobil uygulama kullanarak kripto para birimlerini ve itibari para birimlerini harcamalarına olanak sağlıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)