BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünyanın gıda ithalat faturası rekor seviyeye yükselecek----

Dünyanın gıda ithalat faturası rekor seviyeye yükselecek

Dünyanın gıda ithalat faturası rekor seviyeye yükselecek
11 Kasım 2021 - 13:55 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) küresel gıda ticaretinin hızlandığını ve bu ticaretin hem parasal değer hem de hacim olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşma yolunda olduğunu bildirdi.

FAO bugün yayınladığı "Gıda Görünümü" raporunda küresel gıda ticaretinin Kovid-19 salgını boyunca aksaklıklara kayda değer dayanıklılık gösterdiğini belirtirken, gıda emtiaları ve enerjide fiyatların hızla artmalarının yoksul ülkeler ve tüketiciler için ciddi zorluklar yarattığını da vurguladı.

Küresel gıda ithalat faturasının bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasını bekleyen FAO, bu yıl rakamın geçen yıl yüzde 14 artışla gördüğü 1,75 trilyon dolar seviyesini aşacağını öngördü.

Kalkınmakta olan bölgelerin gıda faturalarının toplamının yüzde 50'ını oluşturduğunu belirten FAO, bu bölgelerin toplam gıda faturalarının 2022'ye göre yüzde 20 artmasının beklendiğini vurguladı. FAO, Düşük Gelirli Gıda Açığı Ülkeleri'nin faturalarının yüksek maliyetlerden çok, daha yüksek gıda ithalat hacimleri nedeniyle daha yüksek hızla büyümelerinin beklendiğini ifade etti.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 15,9 milyar dolar ihracat

 

Dünya gıda fiyatları 10 yılın zirvesinde!

 

BM'den Afganistan için gıda krizi uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)