BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en zengin üniversitesi Harvard----

Dünyanın en zengin üniversitesi Harvard

Dünyanın en zengin üniversitesi Harvard
16 Ekim 2021 - 09:36 www.finansgundem.com

Harvard Üniversitesi’nin dün yayınlanan yıllık mali raporuna göre, üniversitenin bağışları bir yılda yüzde 27 artarak onu dünyanın en zengin üniversitesi haline getirdi

ABD’de yüksek öğretimde çok yaygın olan bu tür bağışlar, büyük ölçüde özel vakıflar tarafından finanse ediliyor. Bunların çoğu (yüzde 82) belirli projeler veya çalışma alanları gibi fonun ne için kullanılabileceği konusunda kısıtlamalara tabi.

Harvard’daki bağışın sadece yüzde 5 ila 5,5’i üniversitenin fiili işleyişini finanse etmek için kullanılıyor. Bu miktar, 2020-21 öğretim yılında 2 milyar dolardı.

Halihazırda dünyanın en büyüğü fonuna sahip Harvard’a bağış mali yılın sonu olan Haziran sonunda yüzde 27 artarak 53,2 milyar dolara ulaştı. Bu miktar, Güney Afrika veya Hollanda Merkez Bankaları’nın rezervlerine eşdeğer.

US News ve World Report dergisi tarafından oluşturulan bir sıralamaya göre, Harvard geçen yıl bağış büyüklüğü açısından Yale’in önüne geçerek ilk sırada yer aldı.

Harvard öğretim üyesinden Delta uyarısı: Çok fark var!

Harvard Üniversitesi’nden 42 milyar dolarlık dönüşüm hamlesi

Türk mühendisler geliştirdi, Harvard satın aldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)