BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDünyanın en zengin kadınları----

Dünyanın en zengin kadınları

Dünyanın en zengin kadınları
24 Eylül 2017 - 14:50 www.finansgundem.com

Fransız kozmetik firması L'Oreal sayesinde 44 milyar dolar servete ulaşan Liliane Bettencourt'un 94 yaşında hayatını kaybetmesiyle dünyanın en zengin kadını da değişti. İşte son durum...

L'Oreal kozmetik firmasının kurucusu Eugène Schueller'in kızı Liliane Bettencourt geçtiğimiz günlerde, 94 yaşında hayatını kaybetti. Forbes araştırmasına göre 44 milyar dolar dünyanın en varlıklı kadını olan Bettencourt'un ölümüyle zenginler listesi de değişti. İşte yeni sıralama.

MARIAN ILITCH / 6.5 MİLYAR DOLAR (ABD)
84 yaşındaki milyarderin serveti, 21 ülkede faaliyet gösteren ünlü pizza zinciri Little Caesars sayesinde.

ANN WALTON KROENKE / 6.6 MİLYAR DOLAR (ABD)
Kroenke, tam 28 ülkede 11 bin 695 mağazasıyla geçen sene 485 milyar dolar civarında gelir üreten perakende zinciri Wal-Mart firmasının varislerinden.

PAULINE MACMILLAN KEINATH / 6.6 MİLYAR DOLAR (ABD)
83 yaşındaki Keinath, 1865 yılında kurulan ve enerjiden gıdaya, sağlıktan finansa dek dev bir holding olan Cargill'de kurucu olan dedesinden kalan yüzde 9 hissesi sayesinde listede.

WU YAJUN / 6.7 MİLYAR DOLAR (ÇİN)
Wu Yajun, mühendislik okuyan bir dönem gazetecilik de yapmasına rağmen kendi çabasıyla zengin olanlardan. Kurucusu olduğu Longford İnşaat yaklaşık 8 bin personel çalıştırıyor.

SAVİTRİ JİNDAL / 6.9 MİLYAR DOLAR (HİNDİSTAN)
67 yaşındaki SavitriJindal, eşinin kurucusu olduğu ülkenin en büyük enerji ve çelik üreticilerinden olan Jindal'in başkanı. 2005 yılında eşi bir helikopter kazasında öldükten sonra işin başına geçti.

EVA GONDA DE RIVERA / 7.2 MİLYAR DOLAR (MEKSİKA)
Rivera, çalıştırdığı yaklaşık 250 bin kişi ve 20 milyar doların üzerindeki cirosuyla Meksika'nın en büyük içeçek firması ve Coca Cola'nın en büyük şişeleme ortaklarından olan FEMSA'nin dört çocuğuyla birlikte en büyük varislerinden. Bir kızı da şu an şirketin CEO'su ile evli.
 
KIRSTEN RAUSING / 7.4 MİLYAR DOLAR (İSVEÇ)
İsveçli ünlü ambalaj firması Tetra Pak firmasını Kirsten Rausing'in dedesi Ruben Rausing kurmuştu. Babasının yüzde 50 hisseyi kardeşi Hans Rausing'den satın aldıktan sonra Kirsten Rausing tarafı firmanın tek sahibi konumuna geldi.

SANDRA ORTEGA MERA / 7.9 MİLYAR DOLAR (İSPANYA)
49 yaşındaki milyarder, Zara başta olmak üzere pek çok popüler markayı bünyesinde bulunduran tekstil devi Inditex'in kurucusu olan Amancio Ortega'nın kızı. Babasının 80 milyar dolardan fazla serveti var.

LORETTA ROBINSON / 8.1 MİLYAR DOLAR (KANADA)
Loretta Robinson, Kanadalı telekomünikasyon şirketi Rogers'ın kurucusu Ted Rogers'ın dul eşi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)