BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en tehlikeli süper virüsü olabilir! Kısırlığa neden oluyor----

Dünyanın en tehlikeli süper virüsü olabilir! Kısırlığa neden oluyor

Dünyanın en tehlikeli süper virüsü olabilir! Kısırlığa neden oluyor
29 Eylül 2022 - 09:39 www.finansgundem.com

Bilim insanları, Mycoplasma genitalium olarak da bilinen ve kısaca M. gen olarak da adlandırılan bir bakterinin en kuvvetli ilaçlara ve tedavi yöntemlerine karşı dirençli olduğunu duyurdu.


Bilim insanları antibiyotik ve ilaçlara dirençli olan hastalığın hızla yayıldığını ve kadınlarda erken doğum, düşük ve kısırlığa sebep olabileceğini bildirdi.

İngiliz medyasının, “Dünyanın en tehlikeli süper virüsü bu mu? Bilim insanları kadınlarda kısırlığa sebep olabilecek bakterinin bütün antibiyotiklere karşı dirençli olduğunu açıkladı” başlıklarıyla duyurduğu hastalığın bilinenden çok daha yaygın olduğu ortaya çıktı.

Cinsel yolla bulaşıyor

İngiliz Daily Mail gazetesi, cinsel yolla bulaşan bu hastalığın insanlara fark ettirmeden bulaştığını ve cinsel hayatı aktif olan bireylerin yüzde 20’sinin farkında olmadan bu hastalığı taşıdığını bildirdi.

Evrim geçirmeyi sürdüren bakterinin ilk olarak 1980’lerde Londra’da keşfedildiği ve şu an ABD’de yayıldığını söyleyen bilim insanları, bu bakterinin kadınlarda erken doğum, düşük ya da kısırlığa neden olabileceğini vurguladı.

Tüm antibiyotiklere dirençli

Kasık bölgesinde iltihaplı hastalıklara da davetiye açan bu bakterinin bütün antibiyotiklere karşı da dirençli olması endişe yarattı. Bu hastalığın teşhis edilmesinin çok zor olduğunu ifade eden Profesör Paul Hunter, “Bu bakterinin insan sağlığına çok ciddi etkileri olduğunu görüyoruz. Bu hastalık kadınlarda ağrı, kanama ve şişlik yapabiliyor” diye konuştu.

Erkeklerde şişlik, ağrı ve acıya yol açıyor

Bilim insanları, birçok insanın semptom göstermeden yıllarca bu bakteriyi taşıdığını kaydederken bakterinin erkeklerde şişlik, ağrı ve acıya sebebiyet verdiğini dile getirdi.

Sözcü'nün aktardığına göre antibiyotiğe dirençli süper bakterilerin yılda doğrudan ya da dolaylı olarak 7 milyon insanın ölümüne sebep olduğu düşünülüyor.

Basit bir kesik sandı, hayatına mal oldu: Et yiyen bakteri!

 

Kene kaynaklı yeni bakteri: Sağlıklı insanlar da tehlike altında!

 

Su kaynaklarında siyanobakteri alarmı: Tarımda bile kullanılmamalı

 

Klinikte bakteri kabusu: 6 kişi öldü!

 

Fransa alarmda! Tehlikeli bakteri bir üründe daha görüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)