BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyanın en pahalı şehirlerinin sıralaması değişti----

Dünyanın en pahalı şehirlerinin sıralaması değişti

Dünyanın en pahalı şehirlerinin sıralaması değişti
16 Haziran 2022 - 10:43 www.finansgundem.com

Gıda enerji başta olmak üzere artan fiyatlar dünyanın en pahalı şehirler listesini de değiştirdi.

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en pahalı metropolleri artan fiyatlar nedeniyle daha da pahalı hale geldi. Artan fiyatlar listenin değişmesine neden oldu.

Bank Julius Baer tarafından Çarşamba günü yayınlanan üçüncü Küresel Zenginlik ve Yaşam Tarzı Raporuna göre, hiçbir yerde lüks bir yaşam Asya'daki kadar pahalıya mal olmaz. En pahalı beş metropolden dördü Asya'da. Dünyanın mutlak en pahalı şehri Şanghay. Onları sekizinci sıradan ikinci sıraya yükselen Londra izliyor. Bu arada İngiltere’de yüzde 10’a yaklaşan enflasyon tarihi zirvesine ulaştı.

TURİZM EN ÇOK ETKİLENEN SEKTÖR

Rapora göre, Zürih dünyanın en pahalı metropolleri arasında altıncı sıradan yedinci sıraya geriledi. Bir Avrupa karşılaştırmasında, Limmat'taki şehir hala Londra ve Monaco'nun arkasında üçüncü sırada yer alıyor. İncelenen 24 şehrin tamamında, süper zenginler için daha yüksek yaşam standardının maliyeti keskin bir şekilde arttı.

Pandemi, yükselen enflasyon ve jeopolitik gerilimler başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada fiyatları yukarı itti. İncelenen 20 mal ve hizmetin üçte ikisi, geçen yıla göre ortalama yüzde 7,46 oranında arttı. Daha önce artış hızı yüzde 1’i geçmiyordu.

Endekse göre, Avrupa'daki turizm sektörü en çok etkilenen sektör. Burada uçuşlar genellikle diğer bölgelere göre daha pahalı ve Londra'daki otel süitlerinin fiyatı dünya ortalamasından yüzde 162 daha yüksek.

EN UCUZ BÖLGELER

Zürih'te en çok bisiklet, "teknoloji paketi" ve business class uçuş fiyatları arttı. Avukatlar ve ev sahipliği de bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 10 daha pahalı. Öte yandan otomobil, mücevher ve şarap fiyatları düştü.

En pahalı bölge olan Asya'da, arabalar alışveriş sepetindeki en pahalı tek ürün oldu.

Dünyanın en uygun fiyatlı bölgesi, özellikle arabaların ve konut gayrimenkullerinin başka yerlerden çok daha ucuz olduğu Amerika kıtası olmaya devam ediyor. En uygun fiyatlı şehir, konutların küresel ortalamadan neredeyse yüzde 60 daha ucuz olduğu New Mumbai. Dev Hint şehri böylece Johannesburg'u ucuz bir şehir olarak yerinden etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)