BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en pahalı jetine el kondu----

Dünyanın en pahalı jetine el kondu

Dünyanın en pahalı jetine el kondu
07 Haziran 2022 - 17:40 www.finansgundem.com

ABD, Rus oligark Roman Abramoviç'in iki özel jetine el konmasına karar verdi.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nin pazartesi açıkladığı kararda, iki jetle de martta ABD'den Rusya'ya uçuş yapıldığı, böylece Ukrayna istilasının başlamasının ardından duyurulan yaptırım kararlarının ihlal edildiği belirtildi.

Yargıç Sarah Cave'in duyurduğu kararda, yaklaşık 350 milyon dolar değerindeki Boeing 787-8 Dreamliner'ın Dubai'de, yaklaşık 60 milyon dolar değerindeki Gulfstream G650ER model jetinse Rusya'da olduğu ifade edildi.

Ayrıca savcıların, 55 yaşındaki Abramoviç'e uçaklarının değerinin iki katına kadar para cezası vermeyi öngördüğü de bildirildi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Adalet Bakanlığı, Rus oligarkın jetleri Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde, Birleşik Krallık'ın güneyindeki Manş Adaları'ndan Jersey'de ve Britanya Virjin Adaları'nda yer alan paravan şirketler üzerinden satın aldığını belirtti.

Yetkililerin, ABD topraklarına girmediği sürece uçaklara ne zaman el koyabileceğiyse bilinmiyor.

FBI Direktör Yardımcısı Michael Driscoll, karara ilişkin açıklamasında Abramoviç gibi Rus oligarkların, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı ölümcül savaşını sürdürmesini mümkün kılan koşullar sağladığını" savundu.

Driscoll, "Söz konusu iki uçak da dahil, bu kişilerin değerli mülklerine el konması, ABD yönetiminin Amerikan yasalarını çiğneyenleri ve bağımsız bir ulusu ele geçirme girişiminde Rusya'ya destek verenleri yaptıklarından sorumlu tutma biçimlerinden sadece biri" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'taki askeri operasyon emriyle savaşı başlatmasının ardından başta ABD ve Birleşik Krallık olmak üzere birçok Batılı devlet ve kuruluş, Kremlin yönetimine yaptırım uygulama karar almıştı.

Abramoviç'in 2003'ten beri sahibi olduğu Chelsea ise bu kapsamda, geçen ay ABD Ulusal Beyzbol Ligi'ndeki (MLB) Los Angeles Dodgers'ın sahiplerinden Todd Boehly'e en az 4 milyar dolara satılmıştı.

Rus oligarkın iki mega yatı da Bodrum ve Marmaris'e demirlemişti.

Rus oligark Abramoviç, AB yaptırımını dava etti

 

Rusya'dan oligarklara diplomatik pasaport

 

Rus oligarklardan yeni formül: Yatlarını görünmez yaptılar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)