BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyanın en nadir bulunan elması satışa çıkıyor----

Dünyanın en nadir bulunan elması satışa çıkıyor

Dünyanın en nadir bulunan elması satışa çıkıyor
30 Mart 2023 - 17:55 www.finansgundem.com

Dünyanın en nadide pembe elmaslarından biri olarak nitelendirilen "Sonsuz Pembe" satışa çıkıyor. Elmasın 35 milyon dolardan alıcı bulması bekleniyor.

Yaklaşık dört yıl önce Botsvana'da bulunan pembe elmas, açık artırmada satışa çıkıyor. 8 Haziran'da New York'taki müzayede evi Sotheby's'de satışa sunulacak pembe elmasın, en az 35 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor. Berraklığı ve rengin canlılığı nedeniyle oldukça nadir bulunan pembe elmas, 2019 yılında Botsvana'daki bir madende bulunmuştu.

Müzayede evinden mücevher uzmanı Quig Bruning, 10,57 karatlık "Sonsuz Pembe" için "tarihte bulunan en önemli elmaslardan biri" ifadelerini kullandı. Bruning, "Bu elmas, hayatımda gördüğüm ve piyasadaki en güzel ve en yoğun renge sahip" diye ekledi.

Dünyada pembe elmasların ilk kez Hindistan'daki madenlerde 16. yüzyılda bulunduğu biliniyor. Daha sonra bu elmaslara Afrika, Avusturalya, Brezilya ve Rusya'da da rastlanıldı.

Ermenistan, 400 milyon doları aşkın değerde elmas ihraç etti

 

Osmanlı elmasını paylaşamadılar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)