BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyanın en mutlu ülkesi ‘mutluluğun dersini’ verecek----

Dünyanın en mutlu ülkesi ‘mutluluğun dersini’ verecek

Dünyanın en mutlu ülkesi ‘mutluluğun dersini’ verecek
23 Mart 2023 - 18:27 www.finansgundem.com

Finlandiya üst üste altıncı yılda dünyanın en mutlu ülkesi oldu. Baltık ülkesi mutluluğun sırrını paylaşmaya da niyetli. Finliler ağırlayacakları yabancı ülke vatandaşlarına 4 günlük ücretsiz ‘mutluluk masterclassı’ vermeye hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finlandiya tekrar dünyanın en mutlu ülkesi oldu. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı tarafından yayınlanan ‘2023 Dünya Mutluluk Raporu’nda Baltık ülkesi zirvedeki yerini korudu. Raporda yer alan ülkeler gelir, zihinsel ve fiziksel sağlık ve toplumsal cömertlik gibi faktörleri ölçüyor.

Raporda "Finlandiya, üst üste altıncı yıl boyunca, diğer tüm ülkelerin önemli ölçüde önünde olan bir puanla en üst sırada yer almaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Business Finland’ın Kıdemli Direktörü Heli Jimenez, Finlandiya’nın mutluluğunun ardında herkesçe gizlenen milli bir sır olmadığına dikkat çekiyor. Jimenez’e göre mutluluk “aksine öğrenilebilmesi mümkün bir beceri".

CNBC’nin haberine göre Finlandiya bu düşünceyi kanıtlamak ve ülkedeki felsefe ve yaşam dengesini paylaşmak adına ülkeye dört günlük ücretsiz “masterclass” gezi turları düzenleniyor.

Mutluluğun ‘masterclassı’

Finlandiya'nın ilk "Mutluluk Masterclass'ı", 12-15 Haziran tarihleri arasında Finlandiya'nın güneyinde göl kenarındaki lüks bir dinlenme tesisi olan Kuru Resort'ta düzenlenecek.

Visit Finland'a göre, "uzman antrenörler" dört gün içinde dört tema üzerinden eğitimler verecek:

doğa ve yaşam tarzı
sağlık ve denge
tasarım ve "gündelik yaşam”
gıda ve refah

Ücretsiz eğitime kimler katılabiliyor?

Finlandiya’nın Mutluluk Masterclass’ına sadece 10 kişi katılabilecek. Seçilenlerin ders masrafları, seyahat harcamaları karşılanacak.

Masterclass'a katılmak için başvurular bugünden 2 Nisan'a kadar açık. İlgilenenlerinse bir form doldurmaları ve neden "gizlice Finli olabileceğini" gösteren bir sosyal medya challenge’ını tamamlaması gerekiyor.

Ülkenin turizm otoritesi Visit Finland'a göre, şahsen katılmak üzere seçilmeyenlerin "endişelenmesine gerek yok." Masterclass'ın bu yaz internet üzerinden de yayınlanacak.

Finlandiya neden bu kadar mutlu?

Jimenez, Finlilerin neden bu kadar mutlu olduklarının sık sık sorulduğunu söyledi. Ona göre mutlulukları doğayla iç içe ve ayakları yere basan yaşam tarzlarından kaynaklanıyor.

Müşteri geri bildirim şirketi HappyOrNot'un Finlandiyalı CEO'su Miika Makitalo da aynı fikirde. Makitalo "İş-yaşam dengemizi destekliyoruz, toplumumuza inanıyoruz ve doğaya olan yakınlığımızdan faydalanmak için zaman ayırıyoruz" dedi.

Ancak CEO "sisu" kavramının da önemli bir rol oynadığını da söyledi. Makitalo, "Finlilerin 'sisu' adı verilen bir felsefesi var, azim, esneklik ve sorunları kendi kapsamı içerisinde tutma fikirlerinin bir birleşimi. Sisu, ulusal karakterimizi tanımlar. ABD’lier için ‘Amerikan Rüyası’ ne ise Finliler içinde bu şekilde tanınabilir ve herkesçe kabul edilmiş bir kavramdır” dedi.

Kelimenin başka bir dilde karşılığı olmadığını belirten CEO, kabaca kişinin kendi sınırlarını zorlaması ve görünüşte aşılmaz zorluklara doğrudan yaklaşması anlamına geldiğini sözlerine ekledi:

"Bu felsefe kesinlikle ulusal mutluluğumuzu ve amaç duygumuzu destekliyor. Moralimizi yüksek tutuyor."

Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu: İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri...

 

Para gerçekten mutluluk getiriyor mu?

 

2022'de mutlu olanların oranı artış gösterdi

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 14 mayıs24 Mart 2023 10:43

    Ülkemiz mutluluk indeksinde 137 ülke  içinde sondan 106 ıncı olmuş bizden daha kötü olan sadece bir kaç afrika ve asya ülkesi  ne kadar mutluyuz dimi Saray rejimi bize çok yaradı. O zaman ne yapacağız durmak yok yola devam Oylar ampule

  • Zor yaşam23 Mart 2023 19:05

    Sanal cenneti aramaya gerek yok gerçek cennet bu dünyada huzur refah mutluluk yaşam kalitesi Tanrının seçilmiş kullarının ülkesi hayalin ötesi ulaşılamayan güzellik