BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan’ın nüfusu bilinmiyor----

Dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan’ın nüfusu bilinmiyor

Dünyanın en kalabalık ülkesi Hindistan’ın nüfusu bilinmiyor
15 Şubat 2023 - 14:49 www.finansgundem.com

Her on yılda bir yapılan nüfus sayımı bir türlü gerçekleştirilemediği için Hindistan’da yaşayan kişi sayısı net olarak bilinmiyor. Sadece tahminler üzerinden hareket ediliyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hindistan'ın iki ay içinde 1,4 milyarı aşkın insanıyla dünyanın en kalabalık ülkesi olacağı tahmin ediliyor. Sadece tahmin net bir rakam yok! Yıllardır sayım yapılmadığı için kaç kişinin yaşadığı bilmiyor.

Hindistan'ın 2021'de yapılacak ve pandemi nedeniyle ertelenen on yılda bir nüfus sayımı, şimdi teknik ve lojistik engellerle takıldı. Hükümet bir cep telefonu uygulamasıyla bu işlemi yapmak istiyor, ancak bu uygulama bir türlü hayata geçirilemiyor. Ayrıca yeni kimlik kartları ile ilgili sıkıntılar da nüfus sayımının gerçekleşmesini engelliyor.

Uzmanlar, nüfus sayımıyla elde edilen istihdam, barınma, okuryazarlık düzeyleri, göç modelleri ve bebek ölümleri gibi verilerin güncellenmesindeki gecikmenin devasa Asya ekonomisinde sosyal ve ekonomik planlamayı ve politika oluşturmayı etkilediğini söylüyor.

İstatistik ve Program Uygulama Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, sayımın en son yapıldığı 2011 yılına ait nüfus sayımı verilerinin, hükümet harcamalarını değerlendirmek için gereken projeksiyonlar ve tahminler için kullanıldığını söyledi.

Bakanlıktan bir sözcü, rolünün mümkün olan en iyi tahminleri sağlamakla sınırlı olduğunu ve nüfus sayımı süreci hakkında yorum yapamayacağını söyledi. Başbakanlık ise bu konuda bilgi vermekten kaçınıyor.

Birleşmiş Milletler, Hindistan'ın nüfusunun 14 Nisan'da 1.425.775.850'ye ulaşacağını ve o gün Çin'i geride bırakacağını tahmin ediyor.

2011 nüfus sayımı, Hindistan'ın nüfusunu 1,21 milyar olarak belirlemişti, bu da ülkenin 12 yıl içinde nüfusuna 210 milyon, yani Brezilya'daki neredeyse insan sayısını eklediği anlamına geliyor.

Hindistan'da 'çocuk gelin' operasyonu: 2 bin gözaltı

 

Hindistan'a yılda 100 milyar dolar gerek

 

Hindistan'da leopar kız çocuğunu öldürdü

 

Hindistan'ın finansal başkentinde 'hava' çok kötü

 

Hindistan, Yeni Delhi’de hava kirliliğine karşı yeni önlemler aldı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)