BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara KomediDünyanın en ilginç ve komik yasaları----

Dünyanın en ilginç ve komik yasaları

Dünyanın en ilginç ve komik yasaları
14 Aralık 2010 - 22:00 www.finansgundem.com

Fransa'da domuza 'Napolyon' ismi vermek yasak', 'Florida'da pazar günleri paraşüte binen bekâr kadınlar hapse girebilir'.İşte en liginç yasa örnekleri

Fransa'da domuza 'Napolyon' ismi vermek yasak', 'Florida'da pazar günleri paraşüte binen bekâr kadınlar hapse girebilir', 'Vermont'ta kadınlar takma diş takabilmek için kocalarından izin almalı', 'Britanya kıyılarında bulunan ölü balinanın başı krala, kuyruğu ve kemikleri ise kraliçeye ait olur'... Kulağa tuhaf gelebilir, ama bunlar dünyanın farklı kentlerinde hâlâ geçerli olan yasalar.

Dünyanın 25 'tuhaf' yasasını derleyen İngiliz Times gazetesine göre, saçma yasalar konusunda başı ABD ve İngiltere çekiyor.

Listenin ilk sırasında Britanya kıyılarında bulunan ölü balinanın kime ait olduğunu açıklayan yasa bulunuyor.

Eskiden kalma bazı yasalar acımasızlıklarıyla dikkat çekiyor, mesela İngiltere'nin başkenti Londra'da vebalıların taksiye binmesi yasak. Taksilerin kuduz köpek ve cesetleri taşıması da yasadışı. York kentinde şehir surları içinde ok ve yay taşıyan İskoçları öldürmek yasal, Chester'da ise Gallerlilerin günışığından önce şehre girmeleri ve güneşin batmasından sonra şehirde kalmalarına izin verilmiyor.

Britanya'da üzerinde monarşiyi gösteren pulu ters yapıştırmak vatana ihanet olarak algılanıyor. Britanya, hamile kadınlar için bulunmaz bir yer, hamilelerin istedikleri yerde işemelerine izin veriliyor, isterlerse polislerin kaskına bile işeyebiliyorlar. Londra Limanı'na giren kraliyet gemileri liman polisine bir fıçı rom vermek zorunda. Lancashire sahilinde ise sahiplerinin, köpeğinin havlaması için sahil polisinden izin alması gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)