BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en büyük varlık şirketine şok suçlama----

Dünyanın en büyük varlık şirketine şok suçlama

Dünyanın en büyük varlık şirketine şok suçlama
19 Şubat 2021 - 15:30 www.finansgundem.com

Cinsiyet, ırk eşitsizliği ve sosyal sorumluluk konusundaki çalışmalarıyla da kamuoyunda bilinen dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock iki eski çalışanının suçlamalarıyla tepkileri üzerine çekti


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İki eski BlackRock çalışanı, dünyanın en büyük varlık yöneticisinin patronuna bir açık mektup yazarak 8,7 trilyon dolarlık firmada çalışırken ırk ve cinsel ayrımcılıkla karşılaştıklarını söyledi.

Financial News’in haberine göre, BlackRock'un New York ofisinin eski çalışanları Mugi N. Nguyai ve Essma Bengabsia tarafından yazılan açık mektup CEO Larry Fink'i "kararlı bir şekilde harekete geçmeye" çağırıyor.

Fink'e bizzat gönderilen ve 18 Şubat'ta Medium'da da yayınlanan mektupta, "Bir kurum olarak BlackRock, düşünce çeşitliliği ve tüm ırkların, kültürlerin ve inançların dahil edilmesiyle gurur duyan bir enstitü. Bununla birlikte gerçek şu ki 2019 ve 2020’de analist olarak çalıştığımız dönemde her birimiz tecrübe ettiği üzere, şirket Kenyalı bir erkeğin ve Amerikalı biri Arap Müslüman kadının BlackRock’tan ayrılmasına neden olacak kadar ırkçılık, İslamofobi, kadın düşmanlığı ve cinsel ayrımcılık üzerine inşa edilmiş bir kurumdu" ifadesi yer alıyor.

Açık mektup, 2020 yazında George Floyd'un ölümü ve salgının Siyahi, Asyalı ve etnik azınlık kökenli insanlar üzerindeki orantısız etkisinin yol açtığı Black Lives Matter protestolarının ardından dünyanın dört bir yanındaki firmalarda artan bir incelemelerle karşı karşıya olduğu bir dönemde geliyor.

Fink, George Floyd'un ABD polisinin şiddetiyle ölümünün ardından ırkçılığı kınamak için konuşma yapan ve daha sonra şirketteki Siyahi çalışanların sayısını artırma sözü veren yüksek profilli iş insanları arasındaydı.

Nguyai ve Bengabsia mektuplarında, kendi deneyimlerinin yanı sıra, bazıları Londra ve San Francisco ofislerinde de çalışan diğer mevcut ve eski çalışanların ifadelerini de yazdıklarını belirttiler.

BlackRock CEO’su yıllık olarak varlık yöneticisini "daha iyisini yapma yoluna" sokacak sekiz öneri de sıralanıyor. Bunlar arasında iş gücünde çeşitliliğin kamuya açıklanması ve cinsiyet ve ırka göre ayrılmış ortalama ödeme verileri de yer alıyor.

Bengabsia ve Nguyai, ek verilerin BlackRock'un İngiltere'deki cinsiyet maaş farkı raporunun bir "genişlemesi" olabileceğini söyledi. Eski analistler ayrıca, firmanın maaş ve ırka göre ayrılmış işe alım, terfi ve yıpranma tazminatı oranlarını kamuoyuna açıklamasının yanı sıra BlackRock'taki kültürü araştırmak için bağımsız bir firma tutmasını önerdi.

 

BlackRock’tan sıfır karbon için şirketlere son uyarı

 

Blackrock CEO'su: Bitcoin küçük bir piyasa

 

BlackRock geleceğin yatırım trendini açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)