BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDünyanın en büyük sinema zinciri, Bitcoin ile ödeme kabul edecek----

Dünyanın en büyük sinema zinciri, Bitcoin ile ödeme kabul edecek

Dünyanın en büyük sinema zinciri, Bitcoin ile ödeme kabul edecek
10 Ağustos 2021 - 14:28 www.finansgundem.com

Bitcoin ile alışveriş dönemi sinema salonlarında da başladı. ABD’nin en büyük sinema şirketlerinden American Movie Classics (AMC), Bitcoin ile bilet satışı yapılacağını duyurdu.

AMC CEO'su Adam Aron, ABD'de bulunan 593 salonda Google Pay ve Apple Pay'in yanı sıra kripto para birimleriyle de bilet satışı yapılacağını açıkladı.

Bitcoin ile satış için teknik altyapı çalışmaları tamamlandığında, izleyiciler dünyanın en popüler dijital para birimi ile bilet satın alabilecek.

AMC böylece, Bitcoin kabul eden ilk sinema zinciri oldu. AMC'nin bu adımı pandemi nedeniyle sinema salonlarına gidemeyen izleyicileri geri dönmeye teşvik etmek için attığı belirtiliyor.

Öte yandan, AMC'nin geçen aralık ayında yaklaşık 2 dolar olan hisse senedi fiyatı, 34 dolara çıkarak yüzde 1600 artış gösterdi. Şirket, Mart ve Haziran arasında 344 milyon dolarlık zarar bildirmişti. Analistler, Kovid-19 nedeniyle AMC için 440 milyon dolarlık bir kayıp öngörüyordu.
Bitcoin fiyatlarında ise son haftalarda sert dalgalanmalar görüldü. Geçen ay 30 bin doların altına düşen Bitcoin, bugün yaklaşık 45 bin 539 dolardan işlem görüyor.

Sinemalar pandemi etkisiyle yüzde 70 küçüldü

 

Düğünde damada Bitcoin taktılar

 

Bitcoin madencileri rotayı ABD'ye çevirdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)