BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en büyük finans kurumları ofis kapatabilir----

Dünyanın en büyük finans kurumları ofis kapatabilir

Dünyanın en büyük finans kurumları ofis kapatabilir
24 Nisan 2020 - 15:40 www.finansgundem.com

Salgın finans şirketlerinin çalışma koşullarını değiştirmek zorunda bırakabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans sektöründe çalışanları zaman içeresinde birçok duruma uyum sağlamak zorunda kaldı. Sıradaki ise daha sıkışık ofis alanı olabilir.

Financal News’in haberine göre dünyanın en büyük finans firmaları korona virüs pandemisi krizindeki zararlarını azaltmak için havalı ofislerinin sayısını ve büyüklüğünü azaltmaya çalışıyor.

Finans sektörünün en büyük işverenleri olan yatırım bankaları, hukuk firmaları ve muhasebe devleri de dahil olmak üzere birçok şirket az sayıda tam zamanlı personelin ofis ortamında çalışacağı salgın sonrası bir dünya planlamakta.

Özellikle uzun mesaileriyle bilinen yatırım bankalarının böylesine bir geçiş yapması çok radikal bir kararmış gibi gözükse de virüs sonrası dünyada zorunda kalabilirler.

'Evden çalışma' modelinin yeni dönemde iş dünyasının en önemli değişimlerinden biri olacağını vurgulayan uzmanlara göre, son 100 yıldır toplumlardaki yaşam ve iş arasındaki belirgin çizginin ortadan kalkacağı bir döneme girildi.

Avrupa’da birçok bankanın yöneticileri daha küçük bir ofise geçmeyi planladıklarını söyledi. İngiltere Merkez Bankası’nın eski Başkan Yardımcısı John Gieve, Evden çalışma krizden sonra geniş bir şekilde devam edecek ve ofisler eskisi gibi kullanılmayacağını belirtti.

Yatırım bankaları korona virüs krizi boyunca işçi çıkarmayacakları taahhüdünü verdi. Bankaların krizle birlikte karlılığı düştükçe maliyeti azaltmak için yeni yollar arayacaklar.

Virüs ABD’nin en büyük bankalarını daha da büyüttü

Avrupalıların yüzde 5,4'ü evden çalıştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)