BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünyanın en büyük 5 altın tüccarı----

Dünyanın en büyük 5 altın tüccarı

Dünyanın en büyük 5 altın tüccarı
16 Haziran 2022 - 10:54 www.finansgundem.com

Portföy çeşitliliği arayan yatırımcılar için altın önemli bir yatırım aracı. Değerli metal alışverişlerinin güvenli bir tüccardan yapılması müşteriler için kritik önem taşıyor.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımda yaparken uygulanması gereken en önemli stratejilerden birisi çeşitlendirmedir. Bu yöntem kısaca bütün yumurtaların aynı sepete konulmaması olarak da özetlenebilir. Portföyünüzü çeşitlendirerek genel risklerinizi azaltırsınız ve uzun vadeli büyüme potansiyelinizi yükseltirsiniz. Yatırımcıların aradığı en popüler varlık sınıflarından biri de değerli metallerdir. Zira bu varlıklar hisse senetleriyle en ilgisiz olan yatırımlardır: Borsalar düştüğünde değerli metaller yükselir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel enflasyonun yükselişiyle birlikte emtia pazarlarına olan yatırımcı ilgisi de arttı. Değerli metaller arasında yatırım için en popüler olanı ise altın ve altın yatırımları için birçok fırsat bulunuyor. Ancak altının saygın ve köklü bir satıcıdan alındığına emin olmak gerekiyor.

Digital Journal’ın haberinde 2022 yılı itibariyle dünyanın en büyük 5 altın tüccarlarına yer veriliyor

Dünyanın en büyük altın tüccarı: Gold Alliance

Son derece rekabetçi fiyatlandırma, sektör lideri müşteri hizmetleri ve düşük nakliye maliyetleri birleşimi sunan Gold Alliance değerli metal talepleri için net bir seçim olarak öne çıkıyor.

2002 yılında kurulan Gold Alliance iş dünyasında kısa sürede olağanüstü bir itibar elde etti. Kâr amacı gütmeyen kuruluş Better Business Bureau’nun verilerine göre altın firması 5 üzerinden 4,96 işletme notuyla değerlendiriliyor. Sektörde en yüksek itibar seviyesine sahip işletmelerden biri olarak öne çıkıyor. Müşteriler, iş saatleri içinde telefon, e-posta ve internet üzerinden canlı sohbet yoluyla şirketle iletişime geçebiliyor ve internet sitesindeki kapsamlı bir kaynak merkezine ve pazar bilgilerine erişebilir.

Müşteriler, ABD Darphanesi ve Kanada Kraliyet Darphanesi gibi saygın darphanelerden elde edilen çok çeşitli popüler altın paralara ve külçelere kolayca göz atabiliyor. Her ürün sayfası, ayrıntılı teknik özelliklere ve açıklamalara ek olarak altın paraların veya külçelerin yüksek çözünürlüklü görüntülerini de içeriyor.

Tüm altın paralar ve külçeler, değerli metaller gibi kargolar için en güvenli seçenekler olan FedEx veya USPS gibi firmalar tarafından kayıtlı ve sigortalı paket teslimatları yoluyla gönderiliyor. Özel siparişler için Gold Alliance alternatif nakliye seçenekleri ayarlayabiliyor.

Güvenli depolama için Gold Alliance, her ay milyarlarca dolar değerinde işlem yapan Delaware Depository Services Company ile birlikte çalışıyor. Delaware Depository ayrıca Londra Sigortacılar Birliği tarafından üstlenilen tam kapsamlı bir sigorta poliçesine sahip. Böylece müşteriler değerli metalleri için benzersiz bir depolama alanına sahip olduğundan emin olabiliyor ve Gold Alliance kendi altın varlıklarını bu depoda koruyor.

En iyi ürün seçimi: APMEX

APMEX, dünyanın dört bir yanından çok çeşitli altın paralar, külçeler ve hatta değerli metal endeksli banknotlarla dünyanın en büyük çevrimiçi değerli metal satıcısı konumunda.

Büyüklüğüne rağmen ve belki de büyüklüğü sebebiyle APMEX piyasadaki en düşük fiyatları sunmuyor. Ancak şirketin tercihleri ve başarılı site navigasyonları alıcıları çekmeye devam ediyor. Firmanın minimum sipariş gereksinimi bulunmuyor. Müşteri incelemelerine göre nakliye can sıkıcı derecede yavaş olabilse de 199 doların üzerindeki herhangi bir siparişin ücretsiz gönderimi yapılıyor.

Şirket sağlam müşteri hizmetleri kanallarına sahip ve normal çalışma saatleri içerisinde e-posta, telefon ve internet üzerinden canlı sohbet yoluyla erişim imkanı sağlıyor. APMEX ayrıca değerli metaller hakkında bilgiler içeren çevrimiçi bir kaynak merkezi de sunuyor.

APMEX, Citadel Global Depository Services ile birlikte çalışıyor ve altın paraların ve külçelerin güvenli bir şekilde depolanmasını isteyenler, değerli metal varlıklarını yıllık bir ücret karşılığında bu depolarda saklayabiliyor.

En düşük fiyat: SD Bullion

SD Bullion, işlerini piyasadaki en düşük fiyatları garanti etmek üzerine kuruyor. Bir müşteri piyasada daha düşük bir fiyat bulursa, SD Bullion bu fiyata uyacağını garanti ediyor.

Müşteriler altın, gümüş, platin, paladyum ve bakır ürünleri arasından seçim yapabilse de firmanın sağladığı altın para ve külçe seçimi oldukça sınırlı. Ancak emtia ürünlerinde markayı en önemli öncelik olarak görmeyenler için SD Bullion sağladığı düşük fiyatlar cazip bir şirket olarak öne çıkıyor.

Şirkete yönelik müşteri yorumları genel olarak olumlu. Müşteriler telefon, e-posta ve internet üzerinden canlı sohbet yoluyla müşteri temsilcileriyle kolay ilişki kurabildiklerini vurguluyor.

Düşük fiyat garantisi cazip olsa da müşteriler SD Bullion'un sipariş iptal ücretlerinin yüksekliğinin farkında olmaları gerekiyor. Şirket son ödeme tarihine kadar ödeme alamazsa, siparişler piyasa kaybı ücretine, %5’lik iptal ücretine ve şirketin maruz kalabileceği tahsilat masraflarına tabi tutuluyor.

SD Bullion, Lloyd's of London tarafından sigortalanan güvenli depolama alanlarıyla müşteriler için kendi depolama çözümlerini sunar.

Gelecek vadeden altın tüccarı: JM Bullion

Harika yorumlar ve kolay bir alışveriş deneyimi, JM Bullion'un değerli metaller piyasasında devam eden başarısının temelini oluşturuyor. 2011 yılında kurulan şirket nispeten yeni olsa da rekabetçi ve şeffaf fiyatlandırmaları sayesinde 2022’nin en iyi 5 altın tüccarı listesine girdi.

Müşteriler kapsamlı hatta bazen ezici zenginlikteki altın para ve külçe seçeneklerine göz atabilir. 199 doların üzerindeki siparişlerde gönderim ücreti almayan JM Bullion siparişlerin güvenli depolanması için TDS Vaults’un depolarını da seçenek olarak sunuyor.

Şirketin iptal edilen veya iade edilen siparişlerde yeniden stoklama ücreti alıp almadığı internet sitesinden belli değil. Ancak müşterilerin potansiyel piyasa kayıplarını karşılaması gerekiyor.

Genel olarak, JM Bullion müşterilerden pozitif yorumlar alan bir şirket. Alıcılar müşteri hizmetlerine telefon, e-posta ve internet üzerinden canlı sohbet yoluyla ulaşabiliyor.

Nadir paralar için en iyisi: Golden Eagle Coins

Golden Eagle Coins, 45 yıllık geçmişiyle listedeki en köklü altın tüccarı olarak öne çıkıyor. Şirketin tecrübesi içerik kütüphanelerinden de görülebiliyor. Golden Eagle ayrıca nadir emtia paralar hakkında öğrenmek isteyen müşteriler için de iyi bir kaynak niteliği taşıyor.

Sağlam bir müşteri hizmetleri birimine sahip olan firmaya müşteriler telefon, e-posta veya faks yoluyla ulaşabiliyor.

Golden Eagle 99 dolar veya daha üzeri siparişlerde gönderim ücreti almıyor ancak müşteri yorumları gönderimlerin genellikle yavaş olduğu konusunda uyarıyor. Şirket iadeleri kabul ediyor ancak yeniden stoklama ve piyasa kayıpları ücrete tabi kalıyor.

Golden Eagle Coins'in daha üst sıralarda yer almamasının ana nedeni, kullanımı yavaş ve kafa karıştırıcı, modası geçmiş bir internet sitesine sahip olması. Digital Journal listedeki diğer dört şirketin herhangi birinde daha iyi bir müşteri deneyimi olduğu konusunda uyarıyor.

Altında hızlı yükseliş

 

İsviçre Merkez Bankası 15 yıldır ilk kez faiz artırdı

 

Dünyanın en pahalı şehirlerinin sıralaması değişti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)